Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde hayırsever Gürdal Adalı tarafından yaptırılan 80 öğrenci kapasiteli Emine Penbeten Adalı Anaokulu törenle açıldı.

Gürdal Adalı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan toplamda 80 öğrenci eğitim verecek Emine Penbeten Adalı Anaokulu’nun açılış törenine, Vali Mehmet Ceylan, Kaymakam Mehmet Yüzer, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, OSB Bölge Müdürü Mehmet Hızlı, Hayırsever Gürdal Adalı ve anneleri, kurum müdürleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Hayırsever Gürdal Adalı, okul hakkında bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Mehmet Ceylan, “Bu güzide okulumuzun hayat bulmasında öncü olan ilimize bu güzel eğitim yuvasını kazandıran hayırseverlerimiz Gürdal Adalı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan, Kaymakamı Mehmet Yüzer, Hayırsever Gürdal Adalı ve anneleri ile protokol üyelerinin kurdele kesmesi ile okulun açılışı yapıldı.