Oldukça emek ve maddi bütçe ayırarak kurulan iş yerlerinde, kendimizi tamamen huzurlu hissedebildiğimiz ve bu sebeple herhangi bir tehlike altında olmadığımıza emin olmak için ya da oldukça insanı barındıracak olan ve oradaki birçok insanın can ve mal güvenliğinden sorumlu olan işyeri sahipleri için güvenlik kamerası sistemleri, teknolojinin güvenlik adına bizlere sunduğu en büyük buluşlardır. Güvenlik kameralarının birçok marka ve modele göre çeşitleri, kayıt cihazlarının çeşitliliği, mercek ve görüntü netliği açısından farklı olanları ve daha birçok özelliğe göre birçok grup halinde sınıflandırılabilecek olan türleri mevcuttur.

Ancak güvenlik sağlayabilmek için, kameranın seçimiyle başlamak yerine, sistemin kurulacağı alanda hem kameraların zarar görmeyecek yerlerde konumlandırılabilmesi için gerekli alanlar belirlenmeli, hem de her açıyı görebilecek yükseklikte ve konumda kurulumunun sağlanması için uygun bir yer yoksa bile oluşturulmalı ve daha sonra kamera seçimine gidilmelidir. Kamera seçiminde de konum açısından sistemin kurulacağı bölgelerin özelliğine göre net görüntü alabilecek kalitede, yüksekliğine göre mercek odağı özelliğine göre ve yine birçok başka unsura göre seçim yapılmalıdır. Peki, CCTV kamera sisteminin diğer kamera sistemlerinden farkı nedir?

Diğer tüm kamera sistemlerine göre CCTV kamera sistemlerinin en büyük özelliği, bilgisayardan ziyade, belirli konumda izin verilmiş olan kişilerin de televizyonlarından tüm kamera görüntülerini canlı olarak izleyebilmelerini sağlayan güvenlik sistemidir. İngilizce açılımı olan close circuit television isminin baş harflerinden kısaltmalar yapılarak oluşturulan CCTV ismine sahip bu güvenlik sistemi, televizyonun tek bir yerden aldığı sinyali birçok kişinin aynı anda izleyebilmesini sağlayan özelliğinden esinlenilerek yapılmış, ancak görüntülerin paralı kanallar gibi izin verilen kişilerin izlemesiyle sınırlandırılarak güvenlik adına olan önlemini de göz ardı etmemiş olan CCTV sistemi, aslında birçok yerde karşılaştığımız mobese kameralarının sistemleriyle aynı çalışan güvenlik kameralarıdır.

Daha detaylı bilgi için tıklayın Birçok yolda, kavşaklarda, bazı köprülerde ve geçitlerde, araçların hız kontrollerini ya da şehrin güvenliğini sağlayabilmek adına kurulmuş olan mobese sistemleri, aslında birer CCTV kamera ile kurulmuş olan ve belirli yetkilerin verilerek, birçok ekrandan görüntülerin canlı olarak takip edilmesine olanak tanıyan sistemdir. Gizli kamera olarak da kullanılan bu kameralar aynı zamanda stadyum, konser ya da tiyatro gibi amaçlarla kullanılacak olan alanlardaki güvenliğin sağlanabilmesi açısından, görüntülerin çoklu olarak, birkaç ekrandan takip edilebilmesi, gerektiğinde kayıtların tutulması ve böylece herhangi bir aksaklık yaşanmadan en üst seviyede güvenlik oluşturulmasının imkânını sağlayan teknoloji harikası cihazlardır.