23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afyonkarahisar'da törenlerler kutlanıyor. Afyonkarahisar'daki törenler, sabah saatlerinde Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam eden törenlerde, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, milli ve dini bayramların önemli birlik ve beraberliği pekiştirdiğini millet olarak hüzün ve sevinçte bir olunan günler olduğunu söyledi. Yalçın, ''Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız diye düşünüyorum. Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu ortam çocukların masumiyetlerine ve hoşgörülerine, dünde yaşanan küskünlükleri unutup bugün omuz omuza vererek kardeş olma ihtiyacını gözler önüne sermektedir.'' dedi.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından yıl içinde kültürel ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Törenler ilköğretim okullu öğrencilerinin gösterisiyle son buldu.

Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Nurettin Toklu, AKÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.