Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji velileri beyinde gizemli bir yolculuğa çıktı.
Uzman psikolojik danışman Ali Arer’i konuk eden Özel Ahi Koleji “Başarı Yolunda Beynimize Gizemli Yolculuk” semineriyle velilerini bilgilendirdi.
Önce beyinle ilgili kısa ilmi bilgilerle seminerine başlayan psikolojik danışman Ali Arer, daha sonra beyinin yapısı, bilgilerle etkileşimi ve nasıl geliştirilebileceği hakkında bilgiler verdi. Ali Arer “Günümüzde çocukların ve biz büyüklerin yaşadığı şartların eskiye göre çok farklı olduğunu, çocukların memnuniyetsiz olduğunu, teknolojiden ve çevreden olumsuz etkilenildiğini, daha doğrusu beynimizi meşgul edebilecek ve rutinleştirecek çok şeyin olduğunu” ifade etti ve “Aileler birbirlerine daha fazla zaman ayırarak, birlikte daha fazla zaman geçirmelidir” dedi ve daha da ayrıntılara girerek önemli vurgular yaptı. Seminer sonrasında isteyen velilerle birebir görüşmeler yaparak sıkıntılarına öneriler getirdi.
Okul Müdürü Aslan Cömert ise yaptığı açıklamada, “ Velilerimizi bilgilendirici seminer ve konferanslara çok önem veriyoruz. Velilerimizin de katılımının yoğun olması bizi bu tarz programları devam ettirmemiz konusunda bize yol gösteriyor. Ayrıca eğitim kadrosu olarak bizlerde istifade ediyoruz. Eğitimci olarak bizlerin dahi ilk defa duyduğu bilgilere şahit oluyoruz. Velilerimizin program sonlarındaki olumlu görüş bildirmelerinden mutlu oluyor ve verimli programlar yaptığımızı düşünüyoruz. Velilerimizle de okulda daha sık bir araya gelmek istiyoruz.” diyerek duygularını dile getirdi.