Antalya Manavgatlı Aşık Hasan, bahçe komşusuyla 28 yıldır yaşadığı hukuki sorununu yazdığı 'Zamana Bizde mi Uyalım Hakim Bey' ve 'Toprak Ana' şiirlerini okuyarak dile getirdi.

    Manavgat Çavuşköy'de yaşayan Aşık Hasan Eser, bahçe komşusuyla 28 yıldır, sınır ihlaline bağlı sorun yaşadıklarını bildirdi. 7 kıta halinde yazdığı şiirinin 28 yıldır süre davaya bir nazire olduğunu belirten Aşık Hasan, Anadolu'da sık sık yaşanan bu tür sıkıntıları ilk dile getiren şiirinin Hakim Bey ile Mihriban şairi merhum Abdurrahim Karakoç olduğunu kaydetti.

    28 yıl içinde bahçe komşusu F.E. ile süren hukuki mücadelenin bir an önce bitmesini istediğini belirten Eser, "Bahçe komşum ile 1986 yılından bu yana hukuki mücadelem sürüyor. Hak ihlaline karşı hukuki mücadelemin bu sene içinde son bulmasını istiyorum. Artık yoruldum." diye konuştu.

    Aşık Hasan'ın müvekkili avukat Mücahit Gündoğdu, hasarı yerinde görmek için bahçede incelemede bulunduklarını kaydetti. 1986 yılından bu yana süren davanın en kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini belirten Gündoğdu, uzun süren bu tür davaların akıllara hep merhum Abdurrahim Karakoç'un Hakim Bey şiirini akla getirdiğini ifade etti.