Diriliş Postası'ndan Burak Çolo'nun haberine göre;

Tüm söylenenlere rağmen sözünü tutmayan belediyeye, pazar esnafı, “Bu çile bitsin ödeyecek param artık kalmadı” diye isyan etti.

Mağdur esnaf Y.D, "Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda 3 tahta yeri aldım. Aldığım günden beri gerek Bakırköy Belediyesi, gerek Pazarcılar Odası bana ticaret yaptırmadı. 'Senin pazar tahtanın bulunduğu yer kurulamayan alan. Oraya bir düzenleme gelmeden ticaret yapamazsın ama en kısa zamanda düzenleme gelecek ve haklarınız verilecek' denildi” ifadelerini kullandı.

6 yıldır çalışmamı engelliyorlar

2012 yılından beri hiçbir yer işgal etmemesine rağmen, bir gün ticaret yapabileceği inancıyla düzenli olarak Pazar yeri bedelini ödediğini anlatan Y.D, "2017 yılında askere gittim, döndüğümde belediyeye uğradım. Görevli, yerimin iptal olduğunu söyledi. Gerekçe olarak, vergi levhası, oda kaydı yaptırılmadığı, muhasebecim olmadığı gösterildi. Hakkım olduğu halde burada bana pazar kurdurtmadıklarını söylememe rağmen hiçbir şekilde bana yardımcı olmadılar. Ben de mecburen hakkım olanı kaybetmemek için bu söyledikleri hususları tek tek uyguladım" diye konuştu.

Bin 500 lira masraf yaptığını, her ay muhasebeciye hiçbir ticari faaliyet yapmamasına rağmen para ödediğini belirten Y.D, şunları söyledi:

“Bağ-Kur borcum 4 bin liraya yaklaştı. 50 lira olan kart ücretini sırasıyla 100, ardından sözde belediye meclis kararıyla 200 yaptılar. Ayrıca işgaliye bedeli de 120 lira 360 lira oldu. Ticaret yapan, tahtasına pazar açan pazarcıyla aynı statüde olmamı bekliyorlar. Ben mağduriyetimin giderilmesini ve hakkım olanı istiyorum. Bakırköy Belediyesi'ne artık ödeyecek param kalmadığını da söylemek istiyorum"