Avrupa Birliği(AB) Hayat Boyu Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Programı kapsamında dünya çocuk masallarının bir kitapta toplanacağı bildirildi. Manavgat Çakış İlköğretim Okulu, 'İlk Sahne-Muhteşem Çocuk Masalları Projesi kapsamında, tarihi Belkıs Efsanesi'ni drama yoluyla dünya çocuk masallarına kazandırmayı hedefliyor.

    Proje kapsamında proje paydaşı ülkeler Romanya, Portekiz, Polonya İspanya ve Güney Kıbrıs'tan 15 öğretmen Manavgat'a geldi. 31 Ekim tarihine Manavgat'ta kalacak olan 15 öğretmenin, kendi ülkeleriyle ilgili drama yoluyla 4 çocuk masalı anlatımı yapacağı kaydedildi. Geçen yıl başlayan projesinin 2015 yılı mayıs ayında sona ereceği, toplantı sonunda bir araya getirilen çocuk masallarının bir kitapta toplanacağı ifade edildi.

Çakış İlköğretim Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Şirin Topçu, yaptığı açıklamada, Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Programı Muhteşem Çocuk Masalları Projesi kapsamında Manavgat'a proje toplantısı kapsamında 5 ülkeden 15 öğretmenin geldiğini söyledi.

    Projenin esas gayesinin her ülkenin kendisine ait en az 4 çocuk masalını gün yüzüne çıkartarak drama yoluyla anlatmak olduğunu anlatan Topçu, "Bu bağlamda okulumuzun yanında bulunan tarihi Belkıs Efsanesi'ni drama yoluyla yabancı konuklarımıza anlatacağız. Belkıs Efsanesi'ni çocuk masallarına kazandırmak istiyoruz. Toplantı sonunda dünya çocuk masalları bir kitapta toplanarak dünya edebiyatına kazandırılmış olacak." dedi.

Topçu, yabancı konuklara, program dışında Manavgat'ın yemek, müzik, gelenek, görenek, giyim, kuşam ve halk oyunları ile tarihi ören yerleri hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.