Adıyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Mahmut Demirtaş’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından kutlamalar, Hükümet Konağı önünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Hükümet Konağı önünde Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve Garnizon Komutanı Davut Gülalar ile birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Sadece Anadolu coğrafyasının değil belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için memleketin dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’tir. Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi, sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi, en baştan tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini öngörmüştür. Nitekim, milletin azim ve kararlığından başka hiçbir sermayesi olmadan kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 91 yılda başta ekonomi olmak üzere sağlık, eğitim ve ulaşım gibi birçok alanda yaptığı atılım ve kalkınma hamleleri ile tüm dünyada hatırı sayılan büyük ve güçlü bir ülke konumuna gelmiştir." dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve sportif yarışlarda dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Program, öğrencilerin şiirler okuması ve resmi geçit töreni ile son buldu. Kutlamalara Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Garnizon Komutan Vekili Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.