Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fatih Koleji öğrencileri, İngilizce derslerinde patates ile İngilizce öğretimi etkinliğini uygulamaya başladı.

İngilizce Zümre Başkanı Sabahattin Avşar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığımız yoğunlaştırılmış İngilizce programı çerçevesinde öğrencilerimizin ders kitaplarından aldığı İngilizce temel bilgilerin yanında günlük hayatta kullanabileceği okulumuzun merdivenlerinde bulunan Türkçe anlamları ile birlikte 100 İngilizce cümle ezberleme etkinliğini uygulamaya başladık. Tüm öğrencilerimiz İngilizce dersine gelirken ve eve giderken çantalarında 10 adet patates taşıyor ve her ezberlenen 10 patates için 1 patatesi eve bırakıyor. Patatesleri her gün ev ve okul arasında getirip götürmek istemeyen öğrencilerden bazıları çok hızlı bir şekilde cümleleri ezberleyip ilk günden 94, 56, 40, 20, 10 arasında cümle ezberi yaptı." dedi.

Okul müdürü Sadi Yanık ise bu sıra dışı uygulamanın veliler tarafından çok takdir edildiğini, uygulama sayesinde öğrencilerin İngilizce cümle ezberinde ve pratik yapmada güzel bir ilerleme kaydettiklerini söyledi. Yanık, "Eğitim sistemimizdeki son gelişmelere göre tüm sınıflarımızda İngilizce eğitimi daha fazla önem arz etmektedir. Ayrıca, okulumuz 'Bir Dünya Okulu' sloganıyla hareket ederek öğrencilerimize global bir bakış açısı kazandırmayı hedefledi." diye konuştu.