Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD), Rusya'da pazar alanı oluşturma ve 2 ülke arasında ticaret köprüsünü geliştirmek için merkezi Moskova'da bulunan Rusya Türkiye İşadamları Derneği'ni (RUTİD) ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

    MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba, yaptığı açıklamada, Rusya içi ve RUTİD'te yaptıkları iş görüşmelerinin başarılı geçtiğini söyledi. Kaba, Manavgat'ta yetişen tarım, narenciye ve örtüaltı sebzenin pazarlamasında Rusya'nın fırsat ülkesi olduğunu kaydetti.

    MAGİAD Yönetim Kurulu üyesi ve işadamı Bahattin Aslan da gezi kapsamında Moskova'da sebze ve meyve halini ziyaret etmelerinin Manavgat'ta yetişen ürünlerinin pazarlanması açısında ufuk açıcı olduğunu söyledi. Moskova Meyve ve Sebze Hal'ine dünyanın her yerinden günlük bin TIR meyve ve sebzenin girmesinin potansiyelin büyüklüğünün göstergesi olduğunu belirten Aslan, Moskova'daki gözlemleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Eğer malınız kaliteli ise mutlak surette alıcı bulunabilecek bir ortam var. Moskova'da faaliyet gösteren RUTİD Türk işadamları için güzel bir rehber. Manavgat’daki üretimden, ürün çeşitliliğinden detaylı olarak bilgi alışverişinde bulunma bizim için çok yararlı oldu.Ürün kalitesini ne kadar üst seviyede tutarsak o kadar itibar gördüğünü gözlemiş olduk."