Samsun’da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile çalışanları 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel hale getirdiği iftar programında bir araya geldi. Samsun Büyük Otel’de düzenlenen iftara katılan basın mensupları ve aileleri program vesilesiyle bir biriyle tanışıp kaynaşma imkanı buldu.

    Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Amacımız kentte görev yapan medya çalışanlarıyla bir araya gelip hasret gidermektir. 11 ayın sultanı olan Ramazan’da basın mensupları arasında kaynaşmayı sağlamak için geçen yıl olduğu gibi bu yılda sadece medya alanında çalışanların yer aldığı bir iftar düzenledik. Programımıza katılımın beklenenden fazla olması bizi çok mutlu etti. Geleneksel hale getirdiğimiz söz konusu iftarları bundan sonraki senelerde de genişleterek devam ettirmeyi düşünüyoruz.
Ayrıca Basın Bayramınızı kutlamak isterim. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1946 yılında bir basın günü oluşturmak istedi. Fatih Rıfkı Atay’ın 24 Temmuz tarihinde kutlanması fikri kabul gördü ve onaylandı. Ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın Bayramı ilan edildi. Ve o günden sonra 24 Temmuz her yıl Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Ülkemiz üçüncü dünya ülkeleri ile yarışır oldu. Medya patronları siyasetçilerin taşeronları haline geldi. Emir eri gibi hareket ederek, siyasetçilerin istemedikleri meslektaşlarımız çalıştıkları kurumlardan uzaklaştırıldı. Mesleği ayaklar altına alanlar el üstünde tutulmaya başlandı. Özel araçlar, şoförler tahsis edildi. Doğruyu haykıranlar, soluğu cezaevlerinde buldu. Ve biz her yıl 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak kutladık. Sansürün kaldırıldığı gün olarak değil. Basın günü olduğu için kutladık. İçimiz kan ağlayarak." diye konuştu.

    Yemeğe Samsun Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Mustafa Bayraktar, Samsun Basın Enformasyon Bölge Müdürü Tahsin Bayar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun ile Samsun’da görev yapan basın mensupları katıldı.