Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatıyla Malatya Toprak Mahsulleri Ofisi’ne getirilen bin 300 ton arpanın yetiştiricilere dağıtılmadığını iddia etti.

Mehmet Taneli, yaptığı açıklamada, Malatya’da son dönemde arpa arz sıkıntısı yaşandığını bildirdi. Hayvan yetiştiricilerinin sıkıntı yaşamaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını anlatan Taneli, şöyle devam etti: “Bakan Mehmet Mehdi Eker’e birçok fırsatçı insanın arpaları depolarında stokladığını bu durumun ise arpa fiyatlarının yükselmesine neden olacağını söyledik. Bu konuya bir el atılmadığı takdirde ise hayvancılığın büyük bir darbe alacağını ifade ettik. Bu noktada kendisinden bir talebimiz oldu. Biz bu olumsuzlukların önüne geçilebilmesi adına Toprak Mahsulleri Ofisi’ne arpa doldurulmasını istedik. Bakanımız da sağolsun bu teklifimizi kabul etti ve gerekli direktifleri verdi. Bugüne kadar bin 300 ton arpa Malatya’ya getirildi. Ancak çoğu insanımıza, getirilen bu arpayı vermediler:”


Toprak Mahsulleri Ofisi’nin haksız uygulamalara imza attığını öne süren Taneli, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bundan önceki müdürü tüm birliklerle istişare halindeydi ve işini iyi yapan birisiydi. Bürokratlarımızdan birisi, o müdürü görevden alarak başka yere gönderdi. Yerine gelen müdür ise işe vakıf değil. Biz, getirilen arpanın mutlaka üreticilere verilmesini istiyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi, keyfi uygulamalarıyla nedeniyle mevcut arpayı üreticilere dağıtmıyor. Bu arpaların fabrikalara verileceği yönünde söylentiler oldu. Açıkçası bu arpaların bazı fabrikalara peşkeş çekileceği noktasında endişelerimiz var.”