"Yola çıkmak isteyene, yol açık" temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen “5. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali olacak. Başvuruların, 19 Şubat 2017’de sona ereceği yarışma sınavı 26 Mart 2017’de düzenlenecek.
Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Adana Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (GSİ) tarafından Kubilay Özdemir sorumluluğunda organize edilen yarışmaya başvurular kabul ediliyor.
Keşşaf GSİ Kulübü Başkanı Kuddusi Pancaroğlu yaptığı açıklamada, “Yarışmanın amacı toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmak, Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak. Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır” dedi.
Yarışmaya başvurular ‘ufkayolculuk.com’ adresinden yapılabileceği, yarışma ile ilgili tüm bilgilere bu siteden ulaşılabilineceği kaydedildi.
Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye’den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor. Yarışma ödülleri olarak umre, ülke seyahatleri, para ödülleri ve pek çok ödül verilecek.
Katılımcılar, Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya, Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek.
Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra ayrıca çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.