Romanya'da Kurban Bayramı, Müslümanların yaşadığı Bükreş, Dobruca ve Köstence'de coşkuyla kutlanıyor. Ülkede yaşayan yaklaşık yüz bin Müslüman başkent Bükreş ve Köstence bölgesindeki camileri doldurdu.

Müslümanların çoğunlukta bulundukları Köstence, Mecidiye, Braila, Tulça, Babadağ gibi yerleşim merkezlerinde de camiler doldu taştı. Bayram namazı için camiye gelen Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş Müslümanların bayramını kutladı.Bayram namazı sonrası ilk bayrama caminin avlusunda yapıldı. Küçükler büyüklerinin ellerini öperek harçlıklarını aldılar.
Bayram namazına gelen Türk gurbetçiler, yurtdışında da olsalar bayramda bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her bayram geleneksel hale dönüşen, Türk müteşebbislerin kurduğu Türk okullarındaki bayramlaşma bu senede yapıldı. Memleketlerinden ve akrabalarından uzakta bayram geçirmenim hüznünü bir nebze azaltabilmek için Müslüman aileler okul salonunda yapılan bayramlaşmada buluştu.

TUNA VAKFI, ROMENLERE KURBANI YAŞATACAK

Romanya'da faaliyetlerini sürdüren Tuna vakfı Romenlere kurban heyecanını yaşatacak. Tuna vakfının bayramın 2. günü Sektör 4 Belediyesi ile ortak yapacağı 'Kurban Festivali' sadece Müslümanların değil Romen halkın da kurbanı tatmasını sağlayacak.
Ayrıca Tuna vakfının organize ettiği kurban eti dağıtımı da geçen sene olduğu gibi binlerce aileye ulaşacak. Bükreş ve Köstence'de 25 bin ihtiyaç sahibi aileye et dağıtılacak.