Durak Plus Gayrimenkul (Batı Duvarı İnşaat), yeni yatırımı West Wall Marina Vilları’nın rezidans yönetimini İspanyol otelcilik grubu Blue Bay’a emanet edecek. Bu anlamda ön anlaşma yapıldı. Anlaşma ile Yakuplu’da yapımı tamamlanan villaların maliklerine rezidans hizmeti verilecek. Ayrıca mülklerinde oturmayanların kira geliri elde etmelerine imkân tanınacak.

Rezidans yönetimi ile ilgili anlaşma Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, Blue Bay Başkan Yardımcısı Gehad El Ghazaly tarafından basın toplantısı ile açıklandı. Fırat Muşlu, West Wall Marina Villaları’nın büyük ilgi gördüğünü, yüzde 40’nın satıldığını bildirdi.

Muşlu, villalara en büyük rağbetin Arap ülkelerinden geldiğine işaret etti.

Muşlu, West Wall Marina’ya yatırımcıların da yöneldiğini anlattı. Projenin rezidans yönetimine İspanyol otelcilik grubu Blue Bay’in talip olduğunu kaydetti.

Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Muşlu, “Araştırmalarda bulunduk ve Blue Bay’in iyi bir firma olduğunu gördük. Blue Bay’in dünyanın ayrı bölgelerinde faal olduğunu ve iyi bir algı yarattığını anladık. Nihayetinde firma ile el ele verme kararı aldık. Blue Bay, umuyorum markamızı dünyanın ayrı ülkelerine taşıyacak. Bu firma Türkiye’de yeni yatırımlar yapacak. O anlamda ilk adımı attı. Bu anlaşma villası bulunanlara da gelir getirecek. Bunlar kiralama hizmeti alacak ve gelirlerine gelir katacak.” ifadelerini kullandı.




Blue Bay Başkan Yardımcısı Gehad El Ghazaly de her sene Fransa’nın 70 milyon, İspanya’nın 65 milyon, Türkiye’nin 35-40 milyon turist aldığını belirtirken, “Bu rakam 3. havalimanı ile 60-70 milyonu bulacak. İstanbul hem güvenliği hem yeşili ve doğası ile daha çok turist alacak. Onun için İstanbul’da villaların olduğu yerlerde, elit yerlerde bulunmayı, Türkiye’ye girmeyi tercih ediyoruz.” dedi.


El Ghazaly, Blue Bay’in bir yandan marina yönetimi diğer yandan restoran, tenis kortu, hamam ve SPA alanında deneyimini Türkiye’ye taşıyacağını vurguladı.

Gazetecilerin “Türkiye’ye yatırım yaptınız ama inşaat ve konut alanı ile ilgili kaygılarınız var mı?” sorusuna El Ghazaly, “Yatırım için korkumuz yok. Bunalımlar sanayide çok etkili, inşaat ve konut alanında o kadar etkili değil. “ cevabını verdi.

İspanyol Blue Bay’in dünyada 70 oteli, 7 bin 400 elemanı ve 12 bin odası var. Şirket, Türkiye’de yatırımlarını 5 bin odaya taşımayı planlıyor. Bunun 2 bini için anlaşma yapan şirket, müşteri adedini de önemli oranda artırmayı amaçlıyor.


Basın toplantısında West Wall Marina Villaları’nın satışını yapan İstanbul Property Invest Genel Müdürü Şükrü Akın ise yeni kampanyalarına değindi. Bu kapsamda villaların yüzde 25 peşin, 24 ay vade farksız şirket bünyesinde kredilendirilerek yeni bir ödeme planıyla sunulduğunu duyurdu.

West Wall Marina Villaları, 50 milyon dolar yatırımla hayata geçirildi. Yakuplu’da 62 bin metrekare alanda bulunan 64 villanın en küçüğü 353 metrekare. Projede büyüklüğü 815 metrekareye varan, 3+2’den, 7+2’ye dek ayrı villa tipleri bulunuyor.