Gençlerin yüzde 85’ini ve erişkinlerin yüzde 30’unu etkileyen akne lezyonları, cilt yağlanmasında etkili olup, bazı yağ bezi hastalıklarının oluşmasını sağlayan sebore denen bulgu, birçok kişide hem sağlık hem de estetik olarak sorun oluşturduğunu belirten Estetik Hekim Dr. Arzu Atalan, akne sorununa dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Dermaslim Estetik Ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr.Arzu Atalan, "Bu tür hastalıklarda da Spectra lazer uygulaması ile başarıyı sonuçlar elde ediliyor. Düzenli olarak ortalama 1-2 hafta aralıklarla, 5 seans şeklinde yapılan kürler ile ciltteki yağ dengesinin sağlanıyor. "SpectraPeel" denilen yöntemle kistikve nodüler olan akneler dahi tedavi edilebiliyor. İlk tedaviden sonra bile yağlanmanın ve enflamasyonun azaldığı, porların küçüldüğü ve belirgin düzelmenin olduğu izlenebiliyor. 2-3 tedavi seansı sonrası dramatik düzelmeler görülebiliyor, hatta bazı akne izleri ve yüzeyel kırışıklıklar bile kayboluyor. Etkinin klinik olarak devamlılığını sağlamak için seansların tekrarlanması öneriliyor. Bunun için 1-3 ay aralıklarla uygulama yaptırılması yeterli oluyor" dedi.
Atalan, "Akneli cilt üzerine karbon içeren özel bir losyon sürülerek Q switched Nd:YAG dalga boyu olan lazer ışınları cilde uygulanıyor. Bu şekilde bölgede bulunan iltihap azalıyor, aynı zamanda o bölgedeki kıl ağızları (porlar) küçülüyor, kıl foliküllerini tıkayan tıkaçlar temizleniyor ve bir tür peeling etkisiyle cildin üst tabakasındaki ölü hücreler kaldırılıyor. Bu şekilde akne oluşmasında etkin olan birçok faktör yok ediliyor" şeklinde konuştu.