İslam dinin cinsiyetle ilgili görüşlerinin aktarıldığı bugün ki cuma hutbesi, LGBT'ci medya kuruluşlarını rahatsız etti. İslam'ı LGBT'ye göre uyarlayarak anlatmadığı için suçlanan Diyanet İşleri Başkanı da hedefe alındı. İşte LGBT medyasından bazıları;
 

T24: Diyanet’in cuma hutbesinde ayrımcılık!

T24 konuya ilişkin haberinde şu ifadeler de yer aldı;

"Diyanet’in tüm camilerde okunan cuma hutbesinde ayrımcılık dolu ifadeler yer aldı. Diyanet, 'Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliğe davet eden çabalar sadece bireyin değil bütün bir neslin felaketini hazırlar', 'Rabbimiz tarihte birçok kavmin vahye kulaklarını kapatmaları, ahlaki bozulmaları ve sapkınlıkları yüzünden helak olduğunu bizlere haber vermektedir' gibi ifadeler kullandı.

Kaos GL’nin aktardığına göre, geçen günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın homofobik söyleminin ardından bugün de ülke genelindeki camilerde okunan hutbelerde LGBTİ+’lar hedef gösterildi."

Halk TV: Diyanet'ten LGBTI bireyler hakkında ayrımcı açıklama

Halk TV haberleri arasında yer alan haberde şu ifadelerde yer aldı;

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cuma hutbesinde yine LGBTI'leri hedef aldı. Geçtiğimiz hafta Onur Yürüyüşü'nü algı operasyonu ve sapkınlık diyerek hedef gösteren Erbaş, bu sefer eşcinselliğin 'bir neslin felaketini hazırlayacağını' öne sürdü."

Birgün: Diyanet, LGBTİ+’ları hedef almayı sürdürüyor: Bir neslin felaketini hazırlar


Birgün'de yer alan haberde de bu konuya ilişkin şunlar da yer aldı;

"Diyanet İşleri Başkanı, insanların cinsiyetinin 'Allah tarafından belirlendiğini' ve 'özgürlük alanı olmadığını' iddia ederek, LGBTİ+’leri hedef aldı. Erbaş, eşcinselliğin 'bir neslin felaketini hazırlayacağını' öne sürdü."
 
Evrensel: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde LGBTİ+'ları hedef aldı

Evrensel haberinde ise şunları da dedi;

"Geçtiğimiz hafta Onur Yürüyüşü’nü 'Söz konusu propagandanın, özgürlük, onur gibi kavramlarla servis edilmesi algı operasyonudur. Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlıktır' sözleriyle hedef gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Konya’daki Kapu Camisi’nde okuduğu cuma hutbesinde de nefret dilini ve ayrımcılığı sürdürdü."
Buna ek olarak birçok medya kuruluşu, gazete, internet haber sitesi ve dış kaynaklı Türkçe haber sağlayıcılarının da bu hutbeden rahatsızlık duymaları dikkat çekti.

Kaynak: Beyaz Gündem