Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, Lipolizin bölgesel fazlalıklardan kurtulmanın en çok tercih edilen yöntemlerden olduğunu söyledi.

Uygulamasının son derece kolay ve etkili bir tedavi olduğunu ifade eden Dermaslim Estetik Ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, “Cerrahi olmayan bu tedavi yöntemi ile vücutta istenmeyen göbek bel simidi diz kapağı çevresi sırtta kürek kemiklerinin hemen altı basen gibi bölgelerdeki yağlanma ortadan kaldırabilmektedir. Kişiler ideal kilolarında olsalar bile vücutta fazla yağlanma gösteren bölgeler bu basit yöntemle tedavi edilmektedir” dedi.

Lipolizde soya lesitininden elde edilen fosfotidilkolin maddesinin kullanıldığını kaydeden Dr. Atalan, “Vücuttaki bölgesel yağ birikimleri deride gevşemeye yol açmadan bu maddenin enjeksiyonu ile ortadan kaldırılabilmektedir. Lipoliz acısız bir yöntemdir. Kişiye ve bölgeye göre hazırlanmış olan kokteyl yağ dokusuna enjekte edilir. Bu enjeksiyonlar 2 cm aralıklarla ve eşit miktarlarda tüm bölgeye yayılır” ifadelerini kullandı.

Fosfotidil kolinin yağ hücrelerinin zarlarının geçirgenliğini değiştirdiğini belirten Dr. Atalan, “Hem de hücre içindeki yağı emülsifiye eder. Parçalanan yağ hücrelerinin içeriğindeki çözünmüş haldeki yağ asitleri aynı uygulamada enjeksiyon noktasına verilen L-Carnitin dediğimiz maddeyle kaslara taşınarak yayılır. L-carnitin et ve sütte bulunan hidrofilik yapılı doğal bir aminoasittir. Yağ metabolizmasında rol alır. Sonuç olarak yağ hücre duvarındaki değişiklik sonucu bölgedeki yağlanmada azalma meydana gelir” açıklamalarında bulundu.

Dr. Arzu Atalan, Lipoliz uygulama alanlarını şöyle sıraladı:

“Karın, bel, kalça, basen ve bacaklar kollar, sırt, göğüs çevresi, çene altındaki bölgesel yağların giderilmesinde güvenle uygulanabilir. Seans aralıkları 2-4 hafta olup 4-8 seans uygulama yapılmaktadır. Ağrısız acısız bir yöntem olup tedavinin hemen sonrasında sosyal hayata geri dönülebilir.”