Ahmet Ümit, yazar ve şair olmasına rağmen; daha çok polisiye romanlarıyla tanınır; zira kendisi de özellikle bu alanda yayınlar üretir. 1960 yılında Gaziantep’te doğan Ümit, 7 çocuklu ailenin en küçük ferdi olarak gözlerini dünyaya açar. Yazarın babası, kimi tüccarıyken; annesi ise terzilik mesleğinde icraat yürütür; ayrıca yazarın eğitim hayatı da evvela ailesinin yanında başlar, daha sonra Gaziantep’teki devlet okullarında devam eder. Lise çağında Ülkücü gençlerle giriştiği kavgadan dolayı okuldan uzaklaştırılan Ümit, bu sebeple lise tahsilini tamamlamak adına Diyarbakır Ergani ilçesinin yolunu tutar ve liseyi orada tamamlar.

Yazar, lise tahsilinin ardından Marmara Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi eğitimi alırken; aldığı eğitim ile yaptığı meslek asarında herhangi bir bağ bulunmaz; lakin büyük yazarlar, genellikle içlerinde duran cevheri geç ortaya koyarak hareket etmeleriyle bilinirler.

80 darbesinde ‘’Anayasaya Hayır’’ kampanyasına katılan Ümit, polisler tarafından yakalanan arkadaşları için yazdığı öykülerle tanınmaya başlar; fakat bu sırada çıkan öyküler için ‘’K. Yalçın’’ takma adını kullanılır. 1983 yılında üniversite tahsilini tamamlayan yazar, bu süreçte yer aldığı uluslararası dergiler ile edebiyat çevreleri tarafından tanınmaya başlar.

Ümit, 1985 yılında Moskova’ya gönderilirken; bu olayda kendisine bağlı olduğu Türkiye Komünist Partisi belirleyici olur ve 1985-86 yılları arasında Moskova Sosyal Bilimler Akademisi’nde eğitim görür. Yazarın bu dönemde yaşadığı anıları içeren ‘’Kar Kokusu’’ romanı, 1998 yılında yayımlanırken; yazarın daha sonra aktif politika hayatından ayrıldığını görürüz; ayrıca aynı dönemde romancılığın yanında şairlik de icra ettiği olur.

1992 yılında yayımlanan ‘’’Çıplak Ayaklıydı Gece’’ adlı öykü, yazarın Ferit Oğuz Bayır Düşün ve Sanat Ödülü’nü almasını sağlar; ayrıca bu kitabın Ahmet Ümit dünyasında çok ayrı bir yeri bulunur; zira kitap sayesinde artık edebiyat çevrelerince tanınan bir yazarı görürüz. Ödül sonrasında devam eden süreçte farklı projelerde yer alan Ümit, kimi projelerinde senaryo yazarlığı yaparken; kimilerinde ise büyük yazar ve şairlerin mevcut eserlerini yorumlar.

Yazarın romanlarında sıkça işlenen gerilim duygusu, 1996 yılında yayımlanan ‘’Sis ve Gece’’ ile zirveye çıkarken; aynı yapıtın Yunanca baskısıyla uluslararası boyut kazandığını görürüz ve bu durum bize ahmet ümit kitapları gerçeğini aşılar.

Uygun Fiyata Ahmet Ümit Kitapları!

Birbirinden değerli eserleri ile kitleleri peşinden sürükleyen Ümit, birçok kaliteli yapıtı Türk Edebiyatı’na kazandırır; bu bakımdan ahmet ümit kitapları olarak şu örnekleri verebiliriz:

·         Sokağın Zulası, Çıplak Ayaklıydı Gece, Bir Ses Böler Geceyi, Masal Masal İçinde, Sis ve Gece, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Elveda Güzel Vatanım, Sultanı Öldürmek, Patasana, Beyoğlu Rapsodisi…

Dile getirilen yapıtlar, yazarın kaleme aldığı eserlerin çok küçük bir bölümünü oluşturur; dolayısıyla yazara ait birçok eseri adlı internet adresinde makul fiyatlar eşliğinde bulabilirsiniz.