Yerden Isıtma

Isının homojen dağılımıyla tasarruflu enerji tüketimi ve ısı kontrolü sağlayan yerden ısıtma sistemleri, elektrikli ve su borulu sistemler olarak çalışmaktadır. Zeminden ısı vererek, oda ve alan içerisinde geniş çaplı ısı sirkülasyonu sağlayarak ortam ısısını stabil tutmaktadır. Bina, iş yeri ve kış bahçesi yapılarına etki edecek ısınma kapasitesi sunar.

Yerden Isıtma Sistemleri Avantajları

Ekonomik ısıtma imkanı sunarak, konforlu ısınının mühendislik harikasıdır. Zeminden yayılan ısı oda içerisinde belirlenen ısı derecesinde homojen olarak dağılır. Sürekli ısınma sağlayan teknoloji sayesinde düşük enerji harcar ve kış aylarını rahat geçirmenize imkan verir. Isı farkı olmadan aynı ısı derecesinde gün boyu devam edecektir.

Alttan ısıtma sistemleri nasıl yapılır; zemin altına 3 cm ile 5 cm derinlikte monte edilen ısı boruları, elektrikli sistem ya da su boru sistemlerine bağlı olarak sıralı bir şekilde dizilmektedir. Isının 38 derece ile 54 derece arasında ayarlanmasıyla stabil ısı akışı sağlanacak, radyatör ısı kaynaklarından çok daha verimli ısı verecektir.

Daikin Vrv Sistem Özellikleri

Daikin Vrv sistemi ısı değerlerini analiz ederek, soğutucuya ve ısıtıcıya bağlı olan sistemler arasında yer almaktadır. Altan ısıtma sistemlerinde ısıyı kontrol ederek, oda sıcaklığına ve dışarıdaki sıcaklığa göre analiz eder, ısının belirli aralıklarla stabil kalmasını sağlar.

  • Isı kontrolü sayesinde az enerji harcanmasında etkilidir.
  • Isı sirkülasyonunu takip ederek, farklı ısı alanlarının olmamasını sağlar.
  • Düşük enerji sayesinde faturanın az gelmesinde etkili olacaktır.
  • Büyük alanlarda ve bina yapılarında merkezi ısıtma etkisi yaratacaktır.

VRF Klima Sistemleri

VRF klima sistemleri kontrolü akış denetimi sağlayacak özellikler sunarak, ısıtma ve soğutma kapasitesi yüksek seçenekler sunar. İleri düzeyde kontrol sistemi sayesinde, tavan bölümünde bulunan soğutucu ve ısıtıcı paneller otomatik olarak ayarlama yapacaktır. Split klimalara oranla, enerji tasarrufu sağlayacak, temiz bir hava akışı sunacaktır.

Soğutucu akımı inverter kontrollü kompresör çeşitleri hava durumuna şartlanmış mekanizmalardır. VRF ısıtma sistemleri, yerden ısıtmalı sistemler gibi stabil etki yaratarak, ısının dengeli dağılmasını ve farklı ısıların olmamasını sağlayacaktır. Enerji tasarrufunda ileri teknoloji olarak, bina dışında bulunan ünite ile soğuk havalarda denge sağlayacaktır.