Dün FETÖ'nün üst kadrosunun yargılandığı bir duruşma vardı.

Üst yönetimden 71 kişi yargılandı... Sadece yargılandı... Gerisi hikaye... Çünkü 71 kişiden hiç biri salonda yoktu, sandalyeler boştu. Çünkü bu 71 kişinin hepsi elini kolunu sallaya sallaya yurt dışına çıkmıştı.

Şimdi bu devlet ve hükümet kadrosunun FETÖ ile gerçek anlamda mücadele edebildiğine nasıl inanayım. İkna kabiliyeti yüksek birinden yardım istiyorum. Şunu da hatırlatırım, bilinenleri tekrarlayan geri zekalıca bir ikna çabası, sadece beni biraz daha agresif yapar.

Şimdi inandığım ve emin olduğum bir durum... Bu 71 kişi devlet veya hükümet kadrolarında hala korunuyor ve kollanıyor. Hem de tahminlerden çok daha üst boyutta bir koruma söz konusu... Etki alanları hala aktif. Yoksa en azından üç - beş sandalye dolu olurdu. Bu mevzuyu geçiyorum. Başka sorularım da var:

Soru 1: Şu üniversite soruları ile en iyi okullara yerleşenler şimdi nerede?

Soru 2: Yine memur sınavları ile en iyi yerleri işgal eden memurlar hakkında ne yapıldı?

Soru 3: FETÖ değil asıl mesele... Satın alınabilen, makam ve paraya tapabilecek potansiyelde insanlar... Bunlara hala makam ve mevki verilmeye devam edilecek mi?

Bütün bu konuları irdelemeye ve sinir uçlarını kurcalamaya devam edeceğim. Eğer ki susarsak şuna inanıyorum: FETÖ mensubu diye ne kadar masum insan varsa görevden uzaklaştırılacak... Emin olun belli bir oranda kademe kademe bu gerçekleşiyor ve bu defa FETÖ değil başka bir adla gelecekler...

Hatırlatırım... Bektaşilik Osmanlı'nın yükselen değeri idi. Sonra hem sosyal hayatı, hem de devlet yönetimini bozan unsur oldu. Modernizme, yenilenmeye karşı çıktılar. Çünkü kaybedilecek makam ve mevkiler olabilirdi. Sokak eşkıyalığına ve savaştan kaçmaya başladılar.

Bugün de olan budur. Sadece bir cemaat ağırlıklı kadrolaşma, bir süre sonra kadrolar makam ve mevki heveslileri ile dolunca o cemaat de, devlet ve hükümet de o gasp ve işgalcilerin kurbanı olur. Şimdi daha net konuşmayacağım. Gelen saldırıları göğüsleyecek zaman ve eforum yok... Ama 15 yıl öncesinden FETÖ için uyardığım gibi, bugün de sair cemaatler ve STK'lar için genel bir uyarı yapıyorum. Gördüklerim bildiklerim var. Bursa ve Balıkesir Belediyelerindeki durum genele fazlası ile yayılmış durumdadır.

Kamyon yolda kaldıktan sonra yol gösteren çok olur. Ben testi kırılmadan haber veriyor ve uyarıyorum. Mesajı alanlara selam olsun.