Thousand Oaks bölgesinde bulunan Borderline Bar & Grill adlı barda yerel saatle 23.30 civarında yaşanan olayda çok sayıda kişi de yaralandı. Polis ekipleri olay yerine vardığında silah seslerinin devam ettiğini ve etrafa ateş açan kimliği belirsiz saldırganı vurarak öldürdüğünü duyurdu. İçeride bulunan müşterilerin kurşunların hedefi olmamak için camları kırarak kaçmaya çalıştığı belirtilirken, yaralananlar arasında bir de şerif yardımcısının olduğu söyleniyor.
Bölgede bulunan Ventura Karakolu'ndan Yüzbaşı Garo Kuredjian yaralı sayısının tam olarak bilinmediğini ve artma ihtimali olduğunu söyledi. Polis yetkilileri telsiz, radyo ve televizyondan yaptığı anonslarla olay yerine yaklaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Olayın görgü tanıkları siyah ağırlıklı giyinen saldırganın mekandaki dans pistine sis bombası attığını ve ardından da etrafa ateş ettiğini belirtti. Bir görgü tanığı saldırganın elinde yarı otomatik bir tabanca olduğunu söyledi. Yerel medyaya konuşan yaralılardan biri "Bir anda herkes yere yattı ve insanların çığlıklarını duyduk. Mekandaki DJ arkadaşımdı ve müziğin sesini kapatınca insanların çıpınışları daha da arttı." diye konuştu.

Saldırganın önce kapıdaki güvenlik görevlisini vurduğu ve ardından da mekana girip etrafa ateş açtığı belirtildi. Saldırıdan kaçanların yan tarafta bulunan benzin istasyonuna sığındığı ve bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiği kaydedildi.