Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki haberlerle ilgili AA'ya konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir NATO yetkilisi, "Müttefiklerin Suriye'de kimyasal silah kullanımının hiç bir şekilde kabul edilemeyeceğini ve bunun uluslararası hukukun ihlali anlamına geleceğini açıkça deklare ettiğini" hatırlatarak, "Eğer, Suriye'de taraflardan biri kimyasal silaha başvurursa buna uluslararası toplumun yanıt vermesini bekleyebiliriz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, hafta içinde yaptığı açıklamada, "Suriye'de kötüleşen kriz bölgesel istikrara tehdit oluşturmaya devam ediyor. Suriye'de balistik füze kullanımından ve kimyasal silah kullanılma ihtimalinden son derece endişeliyiz. Eğer bu meydan okumalara çözüm bulunmazsa NATO'nun güvenliği doğrudan etkilenebilir. Bu nedenle son derece ihtiyatlı olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve İngiliz yetkililer dün yaptıkları açıklamalarda yüzde 100 güvenilir olmasa da ellerindeki istihbarat raporlarının Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı yönünde olduğunu belirtmişti.

Kaynak: AA