DENİZLİ (AA) - Türkiye'nin önemli termal kaynaklarının bulunduğu Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki turistik otellerde yılbaşı yoğunluğu yaşanıyor.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale'de yılbaşı yoğunluğunun yaşandığını belirterek, antik çağda da termal sağlık merkezi olarak hizmet veren Pamukkale'nin tatilde sıcak suyla buluşmak isteyenlerin gözde mekanlarından biri olduğunu söyledi.

- "Oteller yüzde 90'ın üzerinde dolu"

Otellerin doluluk oranının şu an yüzde 90'ın üzerinde olduğunu anlatan Şen, şunları kaydetti:

"Yılbaşı için otellerimizin birçoğunda rezervasyonlar dolmuş durumda, bazı otellerimizde az miktarda rezervasyona açık oda ve eğlence yerlerimiz kalmış durumda. Otellerimizin hemen hemen hepsinde bir eğlence programı var. Özellikle yerli misafirlerimizden ciddi anlamda bir talep görüyoruz. Pamukkale, özellikle yılbaşında, sömestr dönemlerinde, dini ve milli bayramlarda yerli misafirler tarafından ciddi anlamda talep görüyor. Yılbaşında da aynı güncelliğini, hareketliliğini korumakta. Yerli misafirlerimiz bölgemizin coğrafi koşullarından dolayı, ikliminden dolayı, doğal güzelliklerinden dolayı, özellikle termal kaynağından dolayı civar bölgelerden yoğun şekilde bölgemizi tercih ediyorlar, Pamukkale'ye geliyorlar."

Şen, bu yıl özellikle Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği teleferik projesiyle yerli misafirlerin buraya da ilgi göstereceklerini düşündüklerini, bunun da Denizli için artı bir değer olduğunu belirtti.

- "Hem tatil hem şifa"

DENTUROD Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan ise yılbaşı tatili dolayısıyla otellerde yoğunluk yaşandığını ifade ederek, "İnsanlar genellikle yazın serin sulara giderken kışın da sıcak suları tercih ediyorlar. Misafirlerimiz bir yandan tatil yaparken, diğer yandan termal sularda şifa buluyorlar. Özellikle Rusya ile olan ilişkilerden dolayı sıkıntı yaşadığımız bir dönemde yılbaşında otellerin doluluğu bizleri mutlu etti" diye konuştu.