Adıyaman’da, düzenlenen ‘7 Renk tek yürek festivalinde’ Güneydoğu’nun farklı bölgelerinden gelen çocuklar ve yetişkinler, Adıyaman’ın Ali Dağı’nda düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi.

Adıyaman’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Ali Dağında düzenlenen kamp ve müzik festivaline binlerce vatandaş katılım gösterdi. Güneydoğu’nun farklı illerinden gelen vatandaşlar, ormanlık alanda kamp yaparak, düzenlenen bir birinden farklı etkinliklerde doyasıya eğlendi. Etkinlikler kapsamında yapılan paraşüt programına katılan vatandaşlar bindikleri paraşütlerle Adıyaman semalarında uçtu. Yumurta yarışı, çuval yarışı, voleybol gibi yapılan yarışmalarda vatandaşlar bir biriyle kıyasıya yarıştı. Gündüzleri etkinliklerin yapıldığı kampta geceleri ise hazırlanan sahnede yerel sanatçılar tarafından bir birinden güzel türküler seslendiriliyor. Etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar düzenlenen etkinliklerde eğlenirken bazı vatandaşlar ise, kamp alanında sevdikleriyle beraber çaldıkları gitar ve sazlarla zaman geçiriyor. Doğa ortamında oldukça keyifli anların yaşandığı kamp ve müzik festivalinde offroad, motor, okçuluk gösterileri ile doğa yürüyüşleri de düzenlenecek.

Malatya’dan Adıyaman’a gelerek kampa katılan Koray Yılmaz, “Malatya’dan geliyorum Adıyaman’daki etkinlik ilk kez yapılıyor. Bizim dostlarımız tarafından gerçekleştiriliyor, onlara destek olmak adına Malatya’dan geldim. Harika bir organizasyon, gerçekten burada çok eğleniyoruz” dedi.

Ailesiyle birlikte kampa katılan Evren Yetkin ise konuşmasında, “Bundan sonra artık kamplara devam, umarım bundan sonrada kampların arkası gelir. Eşim ve çocuğumla, ailemle geldim. Çok iyi çok eğlenceli” şeklinde konuştu.

Herkesi kamp yapmaya beklediklerini dile getiren Gizem Koç, “7 Renk tek yürek festivalimizde bir çok etkinlik var. Çadır kampı, offroad yarışları, motor gösterileri ile bunun dışında çocuklarla ilgili faaliyetler ve aktiviteler mevcut” ifadelerini kullandı.

Kamp alanına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç ise konuşmasında, “ Pandemiyle birlikte insanlarımız ciddi manada bu tarz etkinliklere özlem duydular. Şuan çevre illerimizin de katılımıyla çok güzel bir etkinlik düzenleniyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da özellikle Adıyaman’ın hemen bitişiğinde olan Ali Dağı Mesire alanını bu tarz kamp etkinlikleri için değerlendirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

(CK-SD-