MUĞLA (AA) - Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce (DLH), Yunan Adalarından feribot seferlerinin de yapıldığı Datça Limanı'nda bakım, onarım ve düzenleme çalışması yapılıyor.

Datça'da S.S. Su Ürünleri Kooperatifi'nin sorumluluğunda bulunan balıkçı barınağı statüsündeki limanda, mendirek onarımı ve rıhtım inşaatına başlandı.  Bu kapsamda, liman içerisinde bulunan çekek yeri de düzenli hale getiriliyor.

Kooperatif Başkanı Akif Fidan, yaklaşık 60 tekne kapasiteli limanda, bu kış yaşanan fırtınalar ve aşırı yağışlar nedeniyle mendireğin yanı sıra rıhtımda da yer yer çökmeler meydana geldiğini söyledi.

 Fidan, bunun üzerine DLH'ya başvurduklarını belirterek, "Datça Limanı'nda çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında, 100 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki mendirek yıkılıp tekrar yerine yapılacak. Çöken rıhtımda ise su içine beton dökülerek yaklaşık 30 metre uzunluğunda yeni bir rıhtım çalışması yapılacak. Liman içerisinde bulunan çekek yeri de düzenlenerek daha modern hale getirilecek" dedi.

Fidan, çalışmaların 2 hafta içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.