İZMİR (AA) - Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 ayrı operasyonda göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 11 kişiyi yakaladığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir-Çeşme Otobanı Narlıdere gişelerinde 3 ayrı ticari takside 16 göçmen ile onları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştığı ileri sürülen H.C. (64), A.K. (39), T.K. (45) ve K.K. (39) yakalandı. Araçlarda yapılan aramalarda ise 14 can yeleği ele geçirildi. H.C, A.K, T.K. ve K.K. mahkemeden adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir-Aliağa yolundaki bir başka operasyonda 6 ayrı araçta 44 göçmen ile onları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştığı iddia edilen Y.C. (55), Y.D. (35), B.E. (26), U.Y. (38), A.K. (54) ve M.E. (49) yakalandı. Araçlardaki aramada 34 can yeleği, 12 can simidi ve 4 şişirme pompası ele geçirildi. Y.C, Y. D, B. E, U.Y, A.K. ve M.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Karabağlar ilçesi Yeşillik Caddesi'ndeki bir araçta içerisinde 39 göçmen ile onları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştığı öne sürülen . (66) yakalandı. Araçta yapılan aramada 25 can yeleği, 10 can simidi ve 3 şişirme pompası bulundu. , mahkemeden adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Polisin 3 ayrı operasyonunda toplam 99 yabancı uyruklu yakalanırken, 73 can yeleği, 22 can simidi ve 7 şişirme pompası ele geçirildi.

Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 11 kişiden 6'sı da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.