MUĞLA (AA) - Doğu Anadolu'nun bazı illerinde kar yağışı etkili olmaya başlarken, Güney Ege'de ise yazdan kalma günler yaşanmaya devam ediyor. 

Kasım ayına girilmesine rağmen, Muğla'nın gözde turistik merkezlerinden Marmaris'te sıcak hava etkili oluyor. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı ise 23 derece olarak ölçüldü.

Sıcak havayı fırsat bilenler sahilde güneşin tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar plajda güneşlenmeyi tercih ederken, bazıları da denizde yüzdü. Balık tutkunları da öğle saatlerinden itibaren oltalarını denize atarak bir yandan güneşlendi, bir yandan da denizden çıkacak kısmetini bekledi.

Sıcak havayı denize girerek değerlendirenlerden Yaşar Kızılağaç, denizin yaz aylarından daha güzel olduğunu savundu. 

Marmaris'te kasım ayının sonuna kadar denize girdiklerini belirten Kızılağaç, "Bu aylarda da denize girmeyi herkese tavsiye ediyorum. Sağlıklı yaşamak için en güzeli yaz-kış yüzmek" dedi. 

Plajda güneşlenip kitap okuyarak vakit geçiren vatandaşlardan Ömer Kaya ise Marmaris'te yaşadıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdi.

Kaya, "Haberlerde Van ve Ardahan'da kar yağışının etkili olduğunu duydum. Doğu'da kar var ama biz burada baharı yaşıyoruz" diye konuştu.  

Meteoroloji yetkilileri, ilçede sıcak havanın hafta boyunca etkili olmasının ve sıcaklığın 22 ila 25 derece arasında değişmesinin beklendiğini bildirdi.