MANİSA (AA) - Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü nedeniyle Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konuldu.

Manisa'nın düşman işkalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında 16 şehit verilmesi üzerine etkinliklerin bir bölümü iptal edildi. Törende Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konuldu.

Törende, kamu kurum ve bazı dernek yetkilileri saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, buradaki konuşmasında, Dağlıca'daki terör saldırısında verilen şehitlerin milletin yüreğine ateş düşürdüğünü belirtti.

Ergün, "Bu millet daha nice vatan evlatlarını yüreğine gömer. Yeter ki milletimiz, Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatanı müdafa uğrunda ortaya koyduğu güçlü iradeyi görsün. Böylesine yoğun duyguların yaşandığı bir 8 Eylül yaşıyoruz. Milletimize bu bayramı yaşatan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' ruhunu ortaya koyabilen Atatürk ve silah arkadaşlarını bu milletin asla unutmayacağını bir kez daha burada bildirmek istiyorum" diye konuştu. 

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, kurumların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.