MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek’in talebi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir ekip, düzensiz göçle ilgili bilimsel verilere dayalı çalışma hazırlayacak.

Yapılacak ön çalışmanın değerlendirildiği toplantı Vali Çiçek’in başkanlığında Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, çalışmayı yürütecek İstanbul Teknik Üniversitesi'nden öğretim üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, öğretim görevlisi Cumhur Sevinç ve araştırma görevlisi Ahmet Tunç Buyruklar ile vali yardımcıları Ahmet Ertürk ve Kamil Köten, Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanı Albay Mete Çağlar, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Göç İdaresi Müdürü Recep Batu katıldı.

Düzensiz göçle mücadele konusunda emniyet tedbirleri alındığını anlatan Vali Çiçek, bu sorunun sosyolojik ve psikolojik olarak da çok yönlü ele alınması gerektiğini söyledi.

Önleyici kolluk faaliyetleri ile düzensiz göçün önüne geçilmeye çalışıldığını, bu konuda ciddi bir mesai harcandığını vurgulayan Çiçek, "Yasadışı yollardan ülkemizden gitmeye çalışan göçmenlerle ilgili hazırlanan bilimsel çalışmaların ilimizdeki düzensiz göç sorununa ışık olacağına inanıyorum" dedi.

Çiçek, yürütülecek çalışmalarla sürdürülebilir, objektif, etkili ve somut çözümlere ihtiyaçları olduğunu, proje ile Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çekecek çalışmanın ortaya çıkmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Vali Çiçek'in konuşmasının ardından heyet, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.