SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ülke genelinde meydana gelen terör olaylarının esnafı olumsuz yönde etkilediği bildirdi. 

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde yaşanan terör olaylarının ülke genelinde ve Sivas'ta ekonomiyi sekteye uğrattığını belirtti. 

"Özellikle terör olayları nedeniyle, Sivas'ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın doğu illeri ile yaptığı alışverişte büyük düşüş yaşandı" ifadelerini kullanan Köksal, son 2 aydır yaşanan terör olayları nedeniyle ülke genelinde ve Sivas'ta ekonomik sıkıntılar yaşandığına dikkati çekti. 

Yaşanan ekonomik sıkıntının ülke genelinde hakim olduğunu vurgulayan Köksal,şunları kaydetti:

"Esnafımız kendi imkan ve kazançlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Yaşanan gelişmeler karşısında esnaflarımız da zor durumda kalmaktadır. Ülkemiz bazında gereken yatırımlar yaşanılan gelişmeler nedeniyle yeterince yapılmıyor. Çünkü iş adamları, iş sahipleri önünü göremiyor. Yatırım olmalı ki küçük esnafında işleri hareketlensin hareket olsun."

Sivas'ın Doğu illeri ile yaptığı ticarette terör olayları nedeniyle azalma olduğunu, bunun da esnafı olumsuz etkilediğini aktaran Köksal, yaşanan olayların bir an önce durmasını temenni etti.

Köksal, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi.