ANTALYA (AA) - Alanya ilçesindeki terör eylemlerine karşı yapılan gösterileri farklı yansıtan İskandinav basını, hem turizmcilerin hem de turistlerin tepkisini çekti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, İskandinav ülkelerinde bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan "turistlerin yaralandığı ve can güvenliği bulunmadığı" yönündeki haberlere ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Demokratik haklarını kullanan insanların yaptığı eylemlerin tüm dünyada ve Avrupa'da normal karşılandığını vurgulayan Sili, "Eylemler sırasında gerçekleştirilen sağa sola saldırmalar, camları kırmalar gibi olaylarda bizim sıkıntımız var. Zaten insanları da rahatsız eden budur. Tüm bu süreçlere baktığımızda aslında yerli ve yabancı misafirlerimizin zarar görmediğini gözlemledik. Şu anda burada tatilini geçiren misafirlere baktığımızda da onların bu olayları takip ettiğini, hiçbir sıkıntıya düşmeden çarşıda dolaştıktan sonra otellerine gittiğini görüyoruz" diye konuştu.

Sili, güvenlik güçlerinin olaylarda son derece duyarlı davrandığını belirterek, "Bu anlamda bu tür olaylarda görev yapan bütün insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Rezervasyon iptali olmadığını bildiren Sili, "Rezervasyonlarda bir yavaşlama söz konusu. Bu olayların yatıştığını gözlemledikten sonra bunlar da tekrar toparlanır" dedi.

- "Alanya güvenli bir yer"

Alanya ilçesinde tatil yapan Norveçli Roy Sandven, Türkiye'de iyi bir tatil geçirdiklerini söyledi. Olaylar için kendilerine sakin olmaları tavsiyesinde bulunulduğunu ifade eden Sandven, herhangi bir olumsuzluğa rastlamadıklarını ve tatillerini mutlu şekilde sürdüğünü anlattı.

Tome Rolandsen ise turistlerin hiçbir olaya maruz kalmadığının altını çizerek, "Norveç basını bu olayları daha kötü bir şekilde vermiş" dedi.

Norveçli Linda Kirtsten Schulz ise yıllardır Alanya'ya tatile geldiğini ve yine gelmeye devam edeceğini belirterek, "Alanya için üzgünüm, küçük olayları çok büyüttüğümüz için. Alanya güvenli bir yer. Burada güvenliyiz bütün arkadaşlarım buraya gelebilir. Burada herhangi bir sorun yok" diye konuştu.