Hediye alımlarının kullanılan platform ve pazaryerlerine göre değiştiği hatta bölgelere göre ve cinsiyete göre bile anlamlı değişiklikler gösterdiği araştırma sonuçlarına yansımış durumda. Araştırmalara göre Türkiye'nin genellikle doğu illerinde doğum günü hediyesi daha çok internet üzerinden alınırken, batı illerinde ise eşe ve sevgiliye yönelik hediye alımları dikkat çekiyor.

BABALAR HEDİYELERDE UNUTULMUYOR

Yetişkinler için alınan hediyeler sınıfına giren bir başka hediye türü ise öğretmenler günü, doktorlar günü, anneler ve babalar günü hediyeleri olarak dikkat çekiyor. Her ne kadar annelere yönelik hediyeler daha çok satılıyor gibi görünse de bazı araştırma sonuçlarına göre babaya hediye alımı daha sıklıkla araştırma sonuçlarına yansıyor. Bu yönde sonuçlar elde eden araştırmalara göre, babaya alınan hediyelerin daha çok araştırma gerektiren hediyeler olmasından kaynaklanıyor. Bu durum babaya alınan hediyelerin daha çok olmasından değil, babaya özel hediye olarak yapılan arama sonuçları sonrası daha spesifik şekilde alımlar yapılmasından kaynaklı olarak ifade ediliyor.

BEBEKLER DE HEDİYE SEKTÖRÜNÜN HAREKETLENMESİNDE ETKİLİ!

Yetişkin olmayan kişilere yönelik hediye alımlarında da bebeklere yönelik hediyeler daha ağırlıkta dikkat çekiyor. Büyük çocuklara alınan eşya ve araçlar çok fazla hediye statüsünde alınmadığından bu araştırma sonuçları sağlıklı bulunmasa da bebeklere yönelik hediyeler dikkat çekiyor. Bebeklere yönelik alınan hediyelerde de hastane çıkışı giyim ve bebek zıbınları ön sırada dikkat çekiyor.