Anal fistül nedir sorusuna cevap olarak kalın bağırsak ucuyla anüs arasında yer alan bir tünel diyebiliriz. Bu hastalık anüs yakınında apselerin toplanmasıyla enfeksiyon oluşturmasıyla oluşuyor. Bu hastalığın bazı belirtileri bulunuyor. Bu belirtilerin iyi bir şekilde takip edilmesi tedavi sürecinde çok etkili olabiliyor. Yaşadığınız belirtiler doğrultusunda muayene olmanız gereklidir. Anal fistül hastalığının belirtileri olarak;

  • Anüse yakın bölgelerde tahrişler
  • Oturmak isterken veya tuvaletteyken çok yoğun yaşanan ağrı
  • Anüs bölgesinden gelen kokuya sahip akıntı ve kan görülmesi
  • Anüs bölgesinde görülebilecek bir delik

Bu belirtiler anal fistül rahatsızlığını gösteriyor. Bu belirtileri gösterdiğinizde mutlaka sağlık kuruluşlarına gitmenizde fayda vardır. Erken müdahale hastalığın ilerlemesine engel olacaktır.

Fistül Tedavisi İçin Neler Yapılıyor?

Fistül tedavisi aşamalarında bazı yöntemler kullanılıyor. Fakat hasta her zaman kesin sonuç almak istiyor. Uygulanan tedavilerde kesin sonuç alınabilen tedavi yöntemleri bulunuyor. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalık tedavisinde de cerrahi operasyonlar yapılabiliyor. Her hastalığın riski bulunur ve bu hastalığın da bazı riskleri bulunuyor. Bu riskler arasında, enfeksiyon ve dışkı tutamama gibi ciddi riskler bulunuyor. Daha az riskli tedavi yöntemleri de bulunuyor. Özellikle lazer tedavisi son günlerde tercih edilen ve hastalar üzerinde kullanılan tedavi yöntemleri arasındadır. Tedavi sırasında hastanın ağrı çekmemesi dikkat çekiyor. Oluşabilecek ağrılara önlem olarak ağrı kesiciler veriliyor. Bu tedavi yönteminde hastanın iyileşme süresi daha hızlı ilerliyor.

Lazerle Fistül Tedavisi Artık Mümkün

Fistül tedavisinde kullanılan bir yöntem de lazer tedavisidir. Son günlerde oldukça önümüze çıkan bir tedavi çeşididir. Lazer tedavisi bilindiği üzere çoğu hastalık türlerinde tedavi olarak kullanılıyor. Lazerle fistül tedavisi artık mümkün hale getiriliyor. Hastanın ağrı veya acı çekmeden kısa süre içinde tedavi olmasına olanak sağlıyor. Hastalar bu tedavi yöntemiyle daha çabuk hayatına adapte olabiliyor. Kesi işlemi olmadığı için hastanın iyileşme süresi uzun sürmüyor. Son derece gelişen bu teknolojik tedavi yöntemiyle fistül hastaları kolay bir şekilde sağlığına kavuşabiliyor. Cerrahi operasyona göre görülen iyileşme oranı daha yüksek şekildedir.