En değerli varlığınız olan bebeğiniz için seçtiğiniz her gıda ürününün ona uygun olmasını istersiniz. Özellikle, su gibi temel içecekler söz konusu olduğunda her ebeveyn kaliteli markaları ön planda tutar. Bebeğinizin gelişim dönemine göre su ihtiyacı ve alması gereken miktar değişiklik gösterebilir.

Bebeğin doğduğu dönemlerde sadece anne sütü yeterli olacaktır. İlk 6 ay boyunca bebekler herhangi bir suya ihtiyaç duymaz. Bu sürenin sonunda bebeğinizin sağlıklı gelişimi için su desteğine geçilebilir. Birçok anne ve anne adayı, su verme dönemi geldiğinde bu miktarın ne kadar olduğunu öğrenmek ister.

Ek gıda ve mama gibi besinlere geçiş yapan anneler, bu gıdalar aracılığı ile bebeğin su tüketimini destekleyebilir. Mama ve diğer gıdaların hazırlığında kullanılan su miktarı bebeğin ihtiyacını karşılamak için yeterlidir.

Bebeklerin mama ve anne sütü dışında ek bir su tüketmesi çoğu zaman midede şişkinlik sorunun ortaya çıkarır. Şişkinliğe bağlı olarak bebeğin iştahı azalacağı için yeterli beslenmeyi engellemiş olabilirsiniz. Bu nedenle, ilk 6 aydan sonra besinler yoluyla gelen su miktarını sabit tutmanız yeterli olacaktır.

Bebeklerde Hangi Su Kullanılmalı?

Birçok ebeveyn bebeğinin anne sütünden ek gıdalara geçtiği dönemde nasıl bir su kullanması gerektiğini merak eder. Sağlıklı bir su seçimi yapmak adına bebeğiniz için uygun suları araştırabilirsiniz. İçmek ya da besinlerinin içerisine eklemek için kullanacağınız suyun aynı değerde olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Bebeğiniz için su seçimi yaparken damacananın cam bir forma sahip olmasını önemseyin. Plastik damacana içerisinde yer alan zararlı etkenler, bebeğinize verdiğiniz suyun içine karışabilir. Tercih edilen damacana suların da pH değerinin 7’nin üzerinde olmasına dikkat edebilirsiniz.

İçirdiğiniz suyun mineral değeri, sağlıklı bir gelişim açısından büyük önem taşır. Bu nedenle, bebeğiniz için alacağınız damacananın kapağı ve dolum tarihine ayrıca dikkat etmeniz gerekir. Dolum tarihinin uzun olması, içerisinde yer alan minerallerin beklemeden dolayı kaybolmasına neden olabilir.

Bazı ebeveynler, daha sağlıklı olması için damacana içerisinden çıkan suyu ek kaynatma işleminden geçirmeyi tercih eder. Özenle paketlenen damacana suyunu kaynatmak minerallerin yapısının değişmesine neden olacağı için bu durumdan kaçınmanızda fayda var.

Sırma Su Siparişi

Su, günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan temel gereksinimler arasında yer alır. Şehir hayatının koşturmacası içinde taze ve doğal suya ulaşmak için nasıl bir yol izlemek gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Sağlıklı bir destek için Sırma Su siparişi verebilir ve aradığınız lezzetli suya oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sırma Su, doğal ve mineral bakımından zengin yapısı ile arzu ettiğiniz suya ulaşmanızı sağlar.