Fakat her cinsel birliktelikte kadın için gebelik ihtimali de bulunur. İnsanlar, çocuk sahibi olmak istemedikleri zaman cinsel ilişkilerinde bazı geleneksel yöntemler kullanmış ve hala kullanmaktadır. Ancak bu yöntemler istenmeyen gebeliğe çoğu zaman engel olmadığı gibi sağlığa uygun olmayan durumlar içerdiğinden bulaşıcı hastalık riski de içermektedir. Bu amaçla geliştirilmiş durex prezervatif, doğum kontrol yöntemleri içinde en etkili ve sağlıklı olan prezervatif kullanımını kaliteli bir hizmet anlayışı ile sunuyor.

Durex Prezervatif Nasıl Kullanılır?

Cinsel birleşme gerçekleşmeden önce durex prezervatif hazır bulundurulmalıdır. Prezervatif paketi açılırken, kullanılacak prezervatifin zarar görmemesi adına kesici veya delici bir alet kullanılmamalıdır. Tırnakların prezervatifi yırtma ihtimali de göz önünde bulundurularak, prezervatif paketi kenarından yırtılarak açılır. Prezervatifin ucunda bulunan ve spermlerin birikmesini sağlayan uç kısım takarken hava almaması için parmaklarla tutulur ve erekte olmuş penise, geriye doğru yuvarlayarak takılır. Prezervatifler tek kullanımlıktır ve kauçuk yapıda olduklarından suda erimez. Bu nedenle kesinlikle tuvalete atılmamalı, kullanıldıktan sonra ağzı bağlanarak çöpe atılmalıdır.  Son kullanma tarihleri geçmiş olan prezervatifler kullanılmamalıdır.

Prezervatif Kullanım Amacı Nedir?

Prezervatifler, istenmeyen gebeliklerde en etkili doğum kontrol yöntemleridir. Bunun haricinde kullanılan diğer yöntemler yeterince garanti sağlamadığı gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından da son derece risklidir. Basit enfeksiyonlardan AİDS’E kadar pek çok hastalık kişisel temizliğin yeterli olmadığı veya doğrudan cinsel birleşme yoluyla çiftler arasında yayıldığından prezervatif kullanımı son derece önemlidir. Özellikle son yıllarda artış gösteren bu tür hastalıklara karşı Dünya Sağlık Örgütü, prezervatif kullanımını tavsiye etmektedir. Dünya genelinde yayılma alanı çok geniş olan cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı en etkili yöntem prezervatif kullanımının yaygınlaştırılmasıdır.

Adresinde durex marka prezervatif çeşitlerini bulabilirsiniz. İçlerinde geciktiricili, tırtıklı, kayganlaştırıcılı, ince ve kokusuz ve klasik gibi pek çok seçeneği bulunan durex prezervatiflerini kolay ödeme koşulları ve kargo hizmeti ile adresinizde teslim alabilirsiniz.