Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul'da düzenlenecek Cami Dernek Başkanları Toplantısı öncesinde gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

8 MART'LA KADINA ŞİDDET ÇÖZÜLMEZ

Görmez, kadına şiddetin önlenmesi için, bütün erkeklerin hem ahlaki eğitimden hem de İslam Peygamberinin bütün insanlığa öğrettiği kadına karşı davranış nezaket ve zarafet eğitiminden geçmesi gerektiğini kaydetti. 8 Mart'ın kadınlara tahsis edilmesiyle dünyada kadına şiddet sorununun çözülemeyeceğini belirten Görmez; "Kadına şiddet sorunu sadece cinsiyet sorunu değil, bence aynı zamanda bir insanlık sorunudur. Çünkü insandan meydana gelen şiddet sadece kadına çocuğa değil bütün tabiata bütün kainata yönelmiş vaziyette ama bir cinsiyet boyutu olduğu da söylenebilir." dedi.

BUGÜN VERİLMİŞ BİR KARAR DEĞİL

Görmez, Anne Sütü Bankası konusunda da açıklamalar yaparak, çok ciddi bir bilgi kirliliği ve dezenformasyonun olduğunu söyledi. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun Anne Sütü Bankası konusundaki kararının bugün verilmiş bir karar olmadığını anımsatan Görmez şunları kaydetti; "Bir sene önce verilmiş bir karardır. Bu karar, her sene prematüre doğduğu için kaybettiğimiz 6 bin bebeğin hayatını kurtarmaya yönelik bir karardır. Zannediliyor ki şehirlerde bütün yatırım bankalarının yanına bir de süt bankası kurulacak. Ben Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir düşüncesi olduğunu tahayyül bile etmem. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun bir sene önce verdiği bu karar, halkımızın soruları üzerine verdiği bu cevap ve orada sıraladığı yedi şart her sene kaybettiğimiz prematüre 6 bin bebeğin hayatını anne sütü ile kurtarmaya yönelik bir teşebbüstür. Hiç kimse kendisini dini hassasiyetlere sadece kendisi sahipmiş gibi hareket etmemeli. Kendisini dinin sahibi gibi göstermeye kalkmamalı. Bu konularda düşünen ve karar veren bütün insanların İslam dininin bu konuda ortaya koyduğu prensipler konusunda en az onlar kadar hassas olduğunu söyleyebilirim."


Kaynak: DHA