Ofis mobilyaları hizmet sunduğunuz kişilerde oluşturacağınız algıda da önemli bir yere sahiptir.

Ofis mobilyalarında ideal olarak kabul edilebilecek bazı özelliklerin aranması, hizmet verilen kişilerle yapılan görüşmenin seviyesini de kalite olarak etkilemektedir. İç mimarlar tarafından bu özellikler dikkate alınırken bazı mobilya üreticileri de bu konuda hassas davranmaktadır.

OFİS MOBİLYALARINDA TASARIM

Ofis mobilyaları tasarım açısından özgün ve genel konseptinize uygun olduğunda daha doğal bir atmosfer oluşturmaktadır. Bu nedenle ofis mobilyaları seçilirken, modern tasarımların yanı sıra verilen hizmetin türü ve odanın genel konsepti de dikkate alınmalıdır. Aksi halde oluşacak uyumsuzluk, yapılan odada ki görüşmelerde de negatif bir puan olarak değerlendirilebilir.

OFİS MOBİLYALARINDA RENK UYUMU

Ofis mobilyalarında verilen hizmet türüne göre değişiklikler olsa da genellikle iç açıcı ve açık renklerin tercih edilmesi önemlidir. Yeni modern ofis dizaynlarında son zamanlarda açık ve sade renkler daha çok tercih edilir olmuştur. Bu tercihin aynı zamanda insan psikolojisi üzerinde de etkisi olduğu tespit edilmiş, ticari faaliyetlerde de pozitif etkisinin olduğu araştırmalara yansımıştır.

Öte yandan ofis mobilyalarının genel renk uyumuna uygun seçilmesi de çok önemli bir durum olarak değerlendirilmektedir. Ofis mobilyaları bu nedenle “rengi beğeni alan popüler mobilya” olmanın yanı sıra “oda ile renk uyumu sağlayan mobilya” olması da önemlidir.


OFİS ÇALIŞMA MASALARI

Yapılan araştırmalar, ofislerde gerçekleşen görüşmelerde kişilerin genellikle masaya ve varsa büyük dolaplara dikkatlerini odaklarını göstermiştir. Bu nedenle ofis mobilyalarında, ofis çalışma masaları tercih edilirken biraz daha dikkatli hareket edilmesi gerekliliği araştırmalarda dikkat çeken bir anlama sahiptir.