Sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerin mutluluk çubuğu kullanımı bu soruna bir çözüm olarak doktorlar tarafından önerilmektedir. Erkeklerde cinsel ilişkide istenilen sertliğin olmaması veya sertliğin sürdürülememesi belli yaşlardan sonra görülen bir problemdir. Erektil disfonksiyon Türkçeye sertleşme bozukluğu olarak çevrilen bu problem, erkeklerde yaş almayla birlikte artış göstermektedir. Bu yazıda sorunun çözümüne yönelik olan mutluluk çubuğu ameliyatı hakkındaki konulara değinilmektedir.



Mutluluk Çubuğu Nedir?



Doğal veya tıbbi yöntemlerin erektil disfonksiyon probleminizin tedavisinde gereğince etkili olmadığında penis protezi kalıcı çözümdür. Penis protezinin Türkçe karşılığı da olarak ifade edilmektedir.



Mutluluk Çubuğu Çeşitleri



Sertleşme bozukluğunda iki model protez kullanılmaktadır. Basit ve daha gelişmiş modeller olarak sunulan mutluluk çubuğu çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz. Birincisi en basit model olan malleable protez, bükülebilen bir çift silikon çubuktur. Tek parçalı da denilen bu protez, şişmesiyle penisin sertleşmesini sağlamayan kanallara cerrahi müdahale ile yerleştirilir. Diğer model ise basit modele göre daha gelişmiş olan üç parçalı şişirilebilen protezdir. Bugünlerde mutluluk çubuğu ameliyatı olan birçok erkek, doğal sertleşmeye oldukça yakın şişebilen üç parçalı protezi tercih etmektedir.



Mutluluk Çubuğu Ameliyatı



Ameliyatlardaki cerrahi yaklaşım, hastaya hangi protezin takılacağına, hastanın hikâyesine ve cerrahın yaklaşımına bağlı olarak değişmektedir. Penis protezinin ameliyatları genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Üç parçalı penis protezi, penis ile karın dokusunun birleştiği kısımda uygulanan küçük bir kesiyle yerleştirilir. Bu cerrahi kesinin penis ile skrotumun (testis torbasının)birleştiği çizginin altında kalan kısma uygulanması da mümkündür. Ameliyat sırasında herhangi bir doku çıkarımı ya da kan kaybı çoğunlukla minimumdadır.



Ameliyat sonrası üç -dört hafta süresince penis veya testis torbasında morarma, sızı ve şişme oluşabilir. Hastalar mutluluk çubuğu ameliyatı olduğu gün taburcu olabilirler. Diğer yandan doktor tarafından hastanede bir gece kalması da uygun görülebilir. Bu durum doktorun yaklaşımına ve mutluluk çubuğu ameliyatı olunan hastanenin iç işleyişine bağlı olarak değişmektedir. Bu gibi durumlarda doktorunuzun önereceği bir ağrı giderici ilaç kullanılabilir. Hastalar ameliyattan dört, altı veya sekiz hafta sonrası doktorunun onaylaması şartıyla cinsel ilişkide bulunabilir.



Bu protezler sertleşmeyi arttırmak için olup genelde penisi uzatma durumu olmamaktadır. Ameliyatla yerleştirilen penis protezi,  cinsel ilişki sırasında zevk almaya, orgazm olmaya veya boşalmaya engel olmaz. Bu protezlerden taktıran hasta eskideki sıklıkta ve uzunlukta cinsel münasebete girebilir ve doğal bir şekilde eşini hamile bırakabilir.



Mutluluk Çubuğunun Takıldığı Ameliyatlarında Başarı Oranı

 

Penis protezinin ameliyatlarında başarı oranı yaklaşık yüzde 90 ile 95 arasındadır. Başka bir anlatımla söz konusu protezler tatmin edici bir cinsel münasebet için oldukça uygundur. Araştırmalara göre mutluluk çubuğu ameliyatı olan hastaların ve onların eşlerinin hoşnutluk yüzdeleri gayet yüksektir. Penis protezleri ve ameliyatları konusunda bilgi almak için www. adresini ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.