Omega 3 yağları insan vücudu tarafından üretilemediği için gıda takviyesi olarak alınması gereken bir yağ türüdür. Fındık, badem, keten tohumu, somon, uskumru gibi gıdalarda bulunmasının yanı sıra artık kapsül olarak da alınabilen Omega 3 ihtiyacı anne karnından başlayark bütün ömür boyunca her evrede görülür.

Omega 3 faydaları saymakla bitmez. Omega 3, kalp krizi riskini en aza indirir, konsantre olmaya ve dikkat toplamaya yardımcı olur, kemikleri güçlendirir, kan şekerini düzenler, alzheimer, bunama gibi gibi tehlikeli hastalıklara yakalanma ihtimalini zayıflatır, kanın pıhtılaşmasını önler, kan akışını rahatlatır.

Omega 3 Düzenli Alınmalı

Omega 3 takviyesi için genellikle balık yağı ve omega 3 kapsül seçenekleri kullanılır. Multivitamin içeren en iyi balık yağı kullanımına rağmen bile eğer düzenli omega 3 takviyesi yapılmazsa çok da verimli bir takviye sağlanabildiğini söylemek zor olur. Çünkü vücudun tüm hayat boyunca alması gereken bu yağın vücutta gerekli seviyelere ulaşmasını sağlamak ancak düzenli alımlarla mümkün olacaktır.

Bu düzenli alımlarda günlük limitler göz önüne alınmalıdır. Bu limitleri gözeterek balık yağı şişelerinin üstündeki yazan miktar aldanmamak gerekir. Örneğin üzerinde 1000 mg yazan bir balık yağı şişesi 1000 mg Omega 3 içermez. 1000 mg balık yağında ortalama 300 mg Omega bulunur. 300 mg Omega 3, Omega 3 eksikliği belirtilerini giderir. Gerçek anlamda Omega 3’ten faydalanılmak isteniyorsa günde 3 ile 6 arasında balık yağı tableti alınmalı ya da her kapsülünde 1105 mg Omega 3 yağı bulunan medikal balık yağlarından günde 1 adet kullanılmalıdır. Bu medikal yağlar 7 adet normal balık yağı kapsülüne denk gelmektedir.

Omega 3 alımında günlük tavsiye edilen en düşük doz günde 500 mg Omega 3; ideal doz günde minimum 1000 mg Omega 3; eğer Omega 3 eksikliği varsa tavisye edilen doz günde 2000 mg ya da daha fazla Omega 3 alımıdır.

Omega 3 alımı için Nutraxin Omega 3 Plus 2500 mg kapsülü kullanımı tavsiye edilir.

*Sağlığınızla ilgili kullanacağınız ürünleri kesinlikle doktor tavsiyesi sonrasında kullanmanız gerektiğini hatırlatırız.