Dişlerin çürük bir yapıda oluşması, genel olarak yüksek oranlarda şeker içeren ve de sağlıksız halde bulunan gıdaların tüketilmesi ile ortaya çıkar. Bunun yanında, dişin gerekli olan bakımlarının yapılmaması da yine diş çürümesini oluşturan diğer faktörlerdendir. Bu diş çürükleri, genel olarak bakıldığında ilk olarak arka dişler üzerinde oluşmaktadır. Ancak bazı durumlar dahilinde bu çürükler ön dişler üzerinde de görülebilir. Ön diş üzerinde var olan çürükler, hem sağlık bakımından hem de kişinin estetik görünümü açısından negatif bir etki ortaya çıkaracağı için kişilerin ruhsal durumları ve özgüvenlerinde büyük bir düşüş yaşatır. Bu sebepten dolayı da ön dişler üzerinde meydana gelen çürükler kısa süre içerisinde tedavi edilmelidir.

Kanal tedavisi ne kadar sürer? Detaylı bilgi için tıklayın.

Ağzın ön kısmında yer alan dişlerin temizlik durumu, arka kısmında olan dişlere nazaran çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Fakat bu ön diş çürükleri, diğer alanlarda yer alan çürüklere nazaran kişileri çok daha fazla etkiler ve olumsuz bir ruh haline bürünmesine sebep olur. Bunun sebebi ise, gün içerisinde diğer insanların görebildiği en önemli noktaların ön dişlerimiz olmasıdır.

Ön dişlerin çürümesine neden olan birçok faktör vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Şeker içeren gıda ve besinlerin yoğun olarak tüketilmesi
  • Asit oranı yüksek olan içeceklerin aşırı tüketilmesi
  • Ağız ve diş sağlığı için yapılan bakımlar sırasında yeterince iyi bir temizlik yapılmıyor oluşu
  • Ağzın ve de dişin hijyenine olması gerektiği kadar dikkat edilmiyor oluşu

Bu gibi faktörler, ön dişlerin çürümesine yol açan faktörlerdir. Bu sebeple de insanların dikkatli olması ve önlemler alması gerekir.

İstanbul Diş Hastanesi bilgi almak için tıklayın.