İnsanlar sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak istemektedir. Bunun içinde piyasada satılan saç gürleştirici serumlar ve şampuanlar kullanmaktadır. Ancak pek çok kişi içeriğini bilmediği bu ürünler yüzünden çeşitli sıkıntılar yaşamakta ve istediği gibi gür saçlara sahip olamamaktadır. Bu sebeple de kişiler doğal yöntem arayışına girmektedir. Günümüzde saç gürleştirme amacıyla uzmanlar tarafından önerilen bazı yöntemler vardır. Bu yönetmeleri uygulayan kişiler olumlu sonuçlar elde edebilmektedir.

Saç Gürleştirmek İçin Kullanılabilecek Yöntemler

Sağlıklı, canlı ve gür saçlara sahip olmak isteyen kadınlar uzmanlar tarafından tavsiye edilen bazı yöntemleri kullanmaktadır.

Saç gürleştirme amacıyla kullanılabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır;

· Saç gürleştirmek amacıyla Hindistan cevizi yağı kullanılabilmektedir.

· Saçlarını gürleştirmek isteyen kişiler ısırgan otu kürü sayesinde gür saçlara kavuşabilmektedir.

· Karanfil kürü de saç gürleştirmek amacıyla kullanılan yöntemlerden birisidir.

· Sarımsak kürü de saç gürleştirmek amacıyla kullanılan yöntemlerden birisidir.

· Saçlarının gür olmasını isteyenlerin yapabilecekleri bir kürde soğan kürüdür.

· Zeytinyağı da gür saçlar elde etmek için kullanılan yöntemlerdendir.

· Yumurta da gür ve güçlü saçlara kavuşmak amacıyla kullanılabilmektedir.

· Yeşilçay da saç gürleştirmek amacıyla kullanılan ürünlerden birisidir.

Bitkisel kürler dışında kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri de gür saçlara sahip olmalarında etkilidir. Örneğin kişiler gür saçlara sahip olmak için protein ve çinko bakımından zengin gıdaların tüketilmesi tercih edilmelidir. Bunun dışında doktora danışılarak bitkisel uygulamalar yapılmalıdır çünkü bazı uygulamalar her saçta aynı etkiyi göstermemektedir.

Isırgan Otu Kürüyle Saç Gürleştirmek

Gür saçlara sahip olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği bitkilerden birisi ısırgan otudur. Bu sebeple çok sayıda ısırgan otlu şampuanlar piyasada bulunmaktadır. Ancak doğal yolları tercih eden kişiler evlerinde ısırgan oto körünü hazırlayarak kullanabilmektedir. Bunun için ısırgan otu kaynar suyun içinde demlenir. Demlenip su ılık hale geldikten sonra suyu süzerek saçlar bu suyla yıkanır. Isırgan otu suyunu durulamadan saçlarda bir saat boyunca bekletilir ve süre sonunda saçlar durulanır. Bu yöntemi düzenli olarak uygulandığında gür saçlara kavuşulur. Ayrıca bu kür saç dökülmelerini de önler.

Zeytinyağı İle Saç Gürleştirmek

Saç gürleştirme isteyen kişilerin kullanabilecekleri bir üründe zeytinyağıdır. Doğal zeytinyağını saç gürleştirici ve besleyici etkisi olduğu uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Bu sebeple doğal zeytinyağı saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Yarım saat süresince zeytinyağının saç diplerinde kalması sağlandıktan sonra saçlar durulanır. Bu uygulama 2-3 hafta düzenli olarak devam ettiğinde gür saçlara kavuşulur.

Erkeklerde Saç Gürleştirmenin Yolları

Saç dökülme problemlerini kadınlardan daha çok yaşayan erkekler saç dökülmelerinden dolayı saçlarının gürleşmesini sağlamakta zorlanmaktadır. Tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de doğal kürler yaparak gür saçlara kavuşmak mümkün olmaktadır. Erkeklerin gür saçlara sahip olmak için uygulayabilecekleri yöntem biberiye ve zeytinyağı karışımını kullanmaktır. Bu karışımla saçlarına masaj yapılır ve yarım saat sonunda da saçlar yıkanır. Bunu düzenli uygulandığında gür saçlara kavuşulur.