Sağlık personeli veya diğer memurlar için atama tebliğini izleyen tarihten itibaren göreve başlama süresine kadarki zaman bu isimle bilinir. Mehil müddeti detayları haberimizde!

Mehil Müddeti Ne Kadar?

Personel sağlık net ilk kez atananlar veya yer değiştirenler için mehil müddeti dosyasını açıyor. Atama için ÖSYM takvim ile sınav zamanlarını takip ederek sınava girilmesi zorunluluktur.

Kamu personeli olma hakkı kazanan kişiler için başlangıcı tebliğin yapıldığı gündür. Tebliğ tarihinden sonra 15 günlük bir yol süresi verilmektedir. Buna göre şahsa veya çalışılan kuruma yapılan tebliğ günü esas alınmaktadır.

Eğer yer değiştirmek için mehil süresi belirlenerek ise yolluk parası ve diğer ücretler kişiye ödenir. Bu süre içerisinde de memurlar ödemelerini almaktadır.

Mehil Süresi Dolduğunda Ne Olur?

Taşeron son dakika haberlerinde de geçtiği ise süre dolmadan iş başı yapmak gerekmektedir. Bir göreve başladığınızda veya yeniden atandığınızda zorlayıcı sebepler olmadan işe başlamak zorunludur. İşe başlanmadığı taktirde atama doğrudan iptal edilir. Bu kişi bir yıl boyunda devletin herhangi bir kademesinde yeni bir görev alamaz. Eğer bir durum veya bir belge ile göreve başlamaması açıklanır ise iptal edilir. Ayrıca iki ay itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde eğer atanan kişi görevini yerine getirecek durumlara sahip değil ise yine ataması geçersiz kabul edilir.

Eğer farklı bir yerden geçiş yapılacak ise görev bırakma süresine göre 10 gün ek zaman daha tayin edilebiliyor. Ancak istemsiz ve mazeretsiz olarak göreve belirlenen süre içerisinde başlanmaması memuriyetten çekilme ile sonuçlandırılır.

Mehil Müddeti İzni

Memur mehil süresinde yatarak tedavi görüyor ise mehil müddeti uzayabilmektedir. Sağlık raporu ile müddet resmi bir şekilde değerlendirilir ise bu süre hastalık izni olarak görülür. Bu süre içerisinde eğer memur taşınırken hastalanır ise hastalığı boyunca müddet kesilir. Hastalık bittiğinde ve memur iyileştiğinde mehil süresi yeniden işleme koyulur. Kanun gereği hangi hastalıkların geçerli olduğu uygulamada farklılık gösterebilmektedir. Sağlık personelleri açık bir şekilde hastalığını beyan etmek ve ispatlamak zorundadır. Aksi durumda süre sonunda memurluktan azledilir.