-Kalitesiz yakıt kullanımları

- Araçların motorlarına uygun bulunmayan yağların kullanılması ve bu yağların vaktinde değiştirilmemesi

- Motorların soğutma sıvıları azaldığında tamamlanmaması ve soğutma sıvılarına antifirizlerin katılmaması.

Bunlar silindir gömleklerin deformasyonuna sebep olan etkenlerin başında yer almaktadır. Sizlerde motor gömleklerinin zarar görmemesi adına bu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu tarz durumlar ile karşılaştığınızda silindir gömleklerinin değiştirilmesi gerekecektir. Bu gömlek değişimlerinde motorların rektifiye edilmesinde yapılan işlemlerden birisi olmaktadır.

Bu gömlek değişimleri de profesyonellik gerektiren bir işlem olmaktadır. Bu işlemlerde hatalı bir şekilde değiştirilen gömlekler motorlarınızda daha da ciddi sorunların çıkmasına da sebebiyet verebilir. Bu yüzdende gömlek değişimlerinizi kesinlikle alanında profesyonel bir yerde yaptırınız.

Gömleklerde yaşanan deformasyonlar artık sıklıkla yaşanmaktadır. Bu deformasyonları önlemek içinde bazı parçalar bulunmaktadır. Bunlar;

-Gömlek kol lastiği

- Gömlek lastiği

- Gömlek tutucu lastik

Bu parçalar ile gömlekler de yaşanmakta olan deformasyonları önlemeniz de mümkün olabilmektedir. Bu parçalar ise gömleklerin olmazsa olmaz parçaları arasında yer almaktadır. Bu yüzden de insanlar gömlekler de bu elemanları sıklıkla kullanmaktadır. Eğer ki sizlerde silindir gömleklerinizde deformasyonlar ile karşılaşıyorsanız bu parçalar sayesinde bunları önlemeniz de mümkün olabilmektedir.