Sağlık ekipleri bir an önce hastalara ulaşmaya çalışırken, karla mücadele çalışmalarıda aralıksız sürdürülüyor. Yolları kardan kapanan Başkale İlçesi'nin köylerinden 5 ihbar alan ekipler tam donanımlı araçlar ve 20 kişilik ekiple köylere giderek hastalara ulaşmayı başardı.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bölgede yolları kardan kapalı olan köylerdeki hastalar da zor durumda kaldı. Köylerdeki acil hastaların imadadınada tam donanımlı sağlık ekipleri yetişiyor. Sağlık ekipleri hastalara ulaşmaya çalışırken zaman zamanda karla mücadele çalışması yürütüyor. Başkale İlçesi'nin Kovalıpınar Köyü'nde tandırda ekmek pişirirken tandırdan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen 74 yaşındaki Hazal Aydın ve 22 yaşındaki Hatice Aydın'ın ile İlçenin Çaldıran Köyü'nde 3 hasta ihbarını alan sağlık ekipleri yola çıktı.

Çelik paletli ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı ve bir ambulans ile 20 kişilik ekiple yola çıkan ekiplerin ilk durağı Van'a 147, Başkale İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Kovalıpınar Köyü oldu. Tandırda ekmek pişirirken zehirlenen 2 kişiye ilk müdahaleyi ambulansta yapan ekipler daha sonra ilçeye 36 kilometre uzaklıktaki Çaldıran Köyü'ne gitti. Burada da 2 koah hastası; 72 yaşındaki Aziz Kaya ile 75 yaşındaki Mecit Demir'e köyde müdahale edildi. Aynı köydeki ağır soğukalgınlığı şikayetleri ile fenalaşan 2 aylık Edanur Kaya'da ambulansa alınarak Başkale Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Çaldıran Köyü Muhtarı Hüseyin Demir 10 günden bu yana köylerinin yollarının kapalı olduğunu elekteriklerinin olmadığını belirterek imdatlarına yetişen sağlık ekiplerine teşekkür etti.



Kaynak: DHA