Asgari ücret en az 1.900 TL olmaldır. Ayrıca tek asgari ücretle geçinen ailelere devlet tarafından yapılan aile yardımı arttırılmalıdır.

Mesela tek asgari ücret girin hanelerden henüz çocuğu olmayanlara en az 300 TL "Aile Olma Yardımı ve de bu ailelerden çocuğu olanlara, çocuk başına en az 150 TL çocuk yardımı yapılırsa (en fazla 3 çocuk için) Türkiye'de işsizlik diye bir sorun kalmaz. Zira bu uygulama nedeniyle evli ve 3 çocuklu bir asgari ücretli toplamda 2.650 TL net maaş alır.

Hem bu sayede fabrika ortamlarında çalışmaya mecbur bırakılan yaklaşık 3 milyon annenin çoğu işlerinden ayrılır. Yani 2 milyondan fazla erkek için istihdam kapısı açılmış olur. Haliyle patronlar ucuz kadın işçi bulamayacakları için, işçilere hakedilen maaşları vermek zorunda kalırlar.

Bu sayede annesi fabrika, market vb. işlerde çalışan yaklaşık 8 milyon çocuk annelerine kavuşmuş olur. Nede olsa bu çocuklar şuan annelerinden günün 10-12 saati ayrı kalıyorlar.

O şartlarda çalışan kadın evine gelse bile, zor iş hayatından dolayı zaten hiç bir şeye karşı tahammülü de kalmıyor.

Zalim kapitalist sistemin fabrikalara mahkum ettiği annelerin nerdeyse tamamının yuvalarına çekecek olan böyle bir uygulama şüphesiz ki bereketi ve huzuru netice verecektir. İnşaAllah bu veya benzeri bir sistem en yakın zamanda hayata geçer. Allah yâr ve yardımcımız olsun.

***

Neden geçinemiyoruz?

Maaşımızdan daha fazla parayı telefona veriyoruz! Onu da en fazla 1 yıl kullanıyoruz! Aylık 300 TL'den fazla parayı sigaraya veriyoruz! Zaruret olmayanı zaruret bilerek, hırsla elde etmeye çalışıyoruz! Sonra da çıkıp, "ben geçinemiyorum" diyebiliyoruz!

Elbette geçinemezsin!

Çünkü kanâti bırakıp, hırsa sarılmışsın! Şükür yolundan çıkıp, isyan çukuruna düşmüşsün! Haliyle ne alırsan al geçinemezsin. Zira müslümanın geçimi berekete bağlıdır. Bereketin menbâı ise, kanât ve şükürdür!

Hem bilmeliyiz ki, hırs kafir için kazancının sebebi olurken, müslüman için hasaretin sebebi olur. Zira müslüman hatasının bedelini dünyada iken ödemeye başlar. Lakin Allah kafirin cezasını umumiyetle ahirete bırakır. Bu yüzden kafirler müslümanlara nazaran neden daha rahat yaşıyor demeden evvel kendi halimize bakmalıyız!