1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelen Beyza Alkoç, henüz okumayı dahi öğrenmeden çevresine çeşitli kurgular ve hikâyeler anlatmayı seven bir çocuk olduğunu, “İlkokul çağlarından bu yana farklı türlerde yazı yazmaya ve ilk roman denemi de henüz sekiz yaşında iken gerçekleştirdiğim düşünülürse nasıl bir çocuk olduğumu az çok hayal edebilirsiniz. Beyza Alkoç olarak küçüklüğümden bu yana emek verdiğimi yazarlık konusunda artık  gençler arasında da  Çağdaş Türk Edebiyatının en çok okunan kalemlerinden biri olduğumu öğrenmek beni daha da gururlandırıyor.” Diyerek ifade ediyor.

Alkoç, yazdığı romanları ile çok okunanlar arasına girmiş ve çoğu yazarında hayallerini daha genç yaşındayken yaşamış oldu. Yazmanın kendisi için nefes almak gibi bir şey olduğunu belirten genç kalem, son derece  üretken oluşu ile de dikkatleri üzerine çekiyor.  Takipçilerinin yorumlarından öğrendiğimiz kadarıyla çoğu gencin örnek aldığı Beyza Alkoç, çocukluk ve ilk gençlik zamanlarında kitapların ve filmlerin üzerinde senaryolar ürettiğini söyledi. Ve yazmış olduğu ‘Fanfiction’ ismi verilen öyküleri ile daha o dönemlerde ilgileri ve dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tiyatro türünden de çeşitli sayıda denemler ortaya koyan Beyza Alkoç, “Fazla iddialı bir söylem olacağını düşünmesem, her türlü yazıyı başarılı olarak yazarım.” diyor.

Beyza Alkoç

Pek çok kişi tarafından takip edilen ve sevilerek okunan Beyza Alkoç, ilk kitabı olan ‘Sınır’ın ilk baskısını henüz 18 yaşında iken okurları ile buluşturmuş ve büyük bir okunma oranı yakalamıştı. Henüz 18 yaşında iken bir kitabı bulunan Alkoç “Çocukluk ve gençlik hayallerimi çok erken yaşlarda gerçeğe dönüştürmek benim için inanılmaz bir şeydi. Çok gurur duymuştum kendim ile.” diyerek haklı bir gurur yaşadığını da belirtiyor. İlk kitabından sonra gerek çevrim içi ortamlar olsun gerekse de basılı olarak olsun romanlarını yayımlamaya devam etti. İlk öykülerini aşk temalı konular üzerinde koyduğunu belirten Beyza Alkoç , “İlk öykülerim aşk konusu üzerineydi. Tabi zamanla değiştiler.  Daha sonra bilim kurgu dalında yazmaya başladım ve birden korku ve gerilim türünde yazdığımı da fark ettim. Ki Karantina adlı roman serimi de bu şekilde yazdım.” diyerek açıklamalarda bulundu. Karantina isimli roman serisi ile şu andaki okuyucu kitlesine ulaşan başarılı yazar, hayran kitlesini de aynı ölçüde arttırmış oldu.

Çok okunan öyküleri ve yayımlanmış romanları ile tanınan Beyza Alkoç 2015 yılından 2020 yılına kadar toplam da 9 adet roman yayımlamış bulunuyor. Aynı zamanda Mütercim Tercümanlık ve Sosyoloji dalında Lisans Öğrenimi gören Beyza Alkoç, yazarlık konusundaki yeteneğini öğrenme tutkusunu ve üretkenliğini geliştirmeye devam ediyor. Son zamanlarda çevrim içi platformda yayınladığı ‘Kar Tanesi’ isimli öyküsü ile de konuşulan yazar, okuyucularına bambaşka dünyaların kapılarını aralayan hikâyeleri ile ün salmaya devam edecek gibi duruyor.