Bir ömür boyu hayatımızı geçirmek istediğimiz kişiyle evliliğe giderken atılan en önemli ve son adım nişan oluyor. Bu nedenle nişan için düğünün bir provası bile diyebiliriz. Durum böyle olduğu içinde nişan yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ortaya çıkıyor. Bilhassa eksiksiz bir nişan organize edip geceyi kusursuz bir hale dönüştürmek isteyen çiftlerin dikkat etmesi gereken noktalar daha da önemli bir hale geliyor.

Biz de sizler için nişan organizasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken 5 şeyi bir araya getirdik. Bu adımlara uyarak bir ömür boyu unutulmayacak ve sürekli konuşulacak bir nişanı siz de yapabilirsiniz.

1-Alyans Seçimi

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kesinlikle alyans seçimi oluyor. Aşkınızı gösteren ve evliliğinizi sembolü olacak alyans seçerken oldukça seçici olmanız gerek. Ortak zevklerinize göre seçeceğiniz bir alyans modelleri ile sevginizi daha şık bir biçimde ifade edebilirsiniz. Bir diğer noktada ömür boyu kullanacağınız alyansın rahat olmasına önem verin. 

2-Nişan Çiçeği Nasıl Olmalı

Çiçek hem düğünlerde hem de nişanda kullanılan en hassas şeylerden birisi. Nişan çiçeği seçerken ise nişanın nerede yapıldığını göz önüne almanızda fayda var. Eğer evde ailesi arasında olacak bir nişan yapacaksanız evin dekorasyonuna uygun bir çiçek seçerek daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca nişan kıyafetiyle de uyumlu bir çiçek modeli seçmek çok daha hoş bir görüntü elde etmenizin en kolay yolu olacak.

3-Davetlileri Çağrılması

Nişan konusunda davetliler de oldukça önemli bir rol oynuyor. Özellikle evde yapılan nişanlara çağrılmayan aile üyeleri ya da arkadaşlar alınıp kırılabiliyor. Bu tarz negatif bir durumla karşı karşıya kalmamanız adına davet ettiğiniz kişilerin üzerinden teker teker geçmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak evinizde herkes ağırlamak için yeterli yer olmayabilir. Bu durumda ise dostlarınızın gönlüğünü organize edeceğiniz bir nişan yemeği ile alabilirsiniz.

4-Takı Takmak

Takı takmak Türk adetleri arasında fazlaca değer gören şeylerin başında yer alıyor. Nişanda ise gelin adayına hangi takının takılması gerektiği konusunda soru işaretleri olabiliyor. Bunu aşabilmek için ise tercihiniz altın kolye olabilir. Hem şık hem de değerli bir hediye olacak olan altın kolye en şık takı tercihlerinden birisi olacak.

5-Nişan Tepsisi Hazırlanması

Bir ömür boyu parmağınızı süsleyecek olan yüzüklerin getirildiği tepsinin tasarımının şık olması neredeyse tüm gelin adaylarının ortak istediği halinde. Altın veya gümüş modellerden birisi olan nişan tepsisinin süslenmesi için kişisel zevklerinizden faydalanabilirsiniz. Eğer şık ve sade bir tepsi modeli istiyorsanız süs ürünlerine çok yönelmemeniz gerekiyor. Eğer daha gösterişli bir şey istiyorsanız da çiçek gibi süsleme ürünlerini kullanarak harikalar yaratabilirsiniz.