Ülkemizin yurtiçinde ve yurtdışında temsil edilmesi bakımından, önde gelen aile şirketlerinden biri olan Osmanlı Tesbihçilik açılan şubeleri ile hem kültürümüzü sınırlarımız dışına taşımaya hem de yurtdışında ciddi bir Pazar oluşturmuş firmalardan biri olmaya devam ediyor.

Adana’dan Dubai’ye Uzanan Bir Kültür Serüveni Osmanlı Tesbihçilik

Ülkemizin seçkin değerlerinden biri olan Osmanlı Tesbihçilik firmasının temelleri günümüzden 40 yıl öncesine 1980 senesine kadar dayanıyor. Bozkurt ailesinin fertlerinden Kemal Bozkurt’un önderliğinde kurulan Osmanlı Tesbihçilik 40 yıl sonrasında ülkemiz sınırlarını aşan başarısını, tek kelime ile aile fertleri içerisinde kurulan güçlü bağlara borçlu.

Osmanlı tesbihçilik firmasının yönetsel her safhasında, Bozkurt ailesinin seçkin bir üyesi yer alıyor. Ülkemiz içerisindeki faaliyetleri Mehmet ve Emre Bozkurt yönetirken, özellikle Orta doğu ve Arap ülkelerindeki yurtdışı faaliyetlerini ise Ahmet Bozkurt yönetiyor. Üretimi gerçekleştirilen tesbihlerin el işçiliği üretim atölyelerindeki yönetimi ise, Faruk Bozkurt ve Ahmet Bozkurt tarafında sürdürülüyor.

1980 yılında Adana merkezli açılan şubenin ardından Osmanlı Tesbihçilik firmasının hizmet ağı 2011 yılı itibariyle Dubai’de açılan şube ile ülkemiz sınırlarını aşıyor. Geçen 40 yıl içerisinde açılan şubelerle birlikte, Akdeniz bölgesinin satış rekorları kıran bir tesbih firması haline geliyor.

Öncelikli Hedef; Türk Kültürünü Dünyaya Tanıtmak

Ülkemiz sınırları dışında faaliyet gösteren Osmanlı tesbihçilik firmasının yetkilileri ise; öncelikli hedefin, ülkemizin milli değerlerinden biri haline gelen tesbihlerin dünyaya tanıtılması olduğunu vurguluyor. Her tarza ve keseye hitap eden modellerle, geniş bir ürün yelpazesi bulunan firmanın talebe bağlı olarak üretimini gerçekleştirildiği ve çok özel materyallerden imal edilen modelleri de bulunuyor.

Ülkemizde ağırlıklı olarak doğal taşlardan yapılan ve ‘sallama tesbih’, ‘sabır tesbihi’ ve ya ‘el tesbihi ‘olarak bilinen modellerin tercih edildiğini belirten Osmanlı tesbihçilik yetkilileri, faaliyet gösterdikleri Ortadoğu ülkelerinde özellikle ‘çöl şahini ismiyle satışa sunulan ve fiyatı oldukça yüksek olan tasarım modelin tercih edildiğini ifade ediyor.

Üretimde talebe bağlı olarak farklı materyallerin kullanılmasına bağlı olarak firma yetkilileri, özellikle doğal taşların insan bedeni üzerindeki etkisinin de göz önünde bulundurularak üretimin sağlandığına dikkat çekiyor. Bu anlamda kişilerin özellikle özel sipariş modellerde, ihtiyaçları doğrultusunda doğal taş seçimi yapmalarını ve buna bağlı olarak talepte bulunmaları konusunda da öneri de bulunuyor.