DJ olmak isteyenlere çeşitli tavsiyelerde bulunan DJ Yusuf Başaran, “DJ müzik kulağına sahip olmak çok önemli. Bunun yanı sıra gençlerin müzik kültürüne hâkim olması da gerekiyor.” diyerek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kuaförlük mesleğinden DJ’liğe geçiş yapan, kendi yaşadıkları üzerinden gençlere önerilerde bulunan Yusuf Başaran, DJ’liğin son dönemlerde yoğun bir ilgiye sahip olduğunu belirtti: “Biliyorsunuz birçok genç, ileride DJ olmak istediklerini ifade ediyor. Mesleğe yeni yüzlerin katılması adına bu çok önemli. Açıkçası gençlerin DJ olmak istediklerini gördüğümde çok mutlu oluyorum. Fakat DJ olmayı arzulayan gençlerin, mesleğin görev ve sorumluluklarını biliyor olması çok önemli. Her şeyden önce bu mesleği yapmak isteyen gençler, müzik kulağına sahip olmalı. Bunun yanı sıra müzik kültürüne de hâkim olmaları gerekiyor. Ayrıca dünya genelindeki performansların takip edilmesi, kişinin kendisini geliştirmesini sağlayacaktır.”

“DJ Müzik Kulağına Sahip Olmak Önemli”

DJ’likte müzik kulağına sahip olmanın öneminden bahseden DJ Yusuf Başaran, konuyla ilgili açıklamalarında genel olarak şu ifadelere yer verdi: “DJ’lik, son dönemlerin popüler meslek dalları arasında yer alıyor. Birçok genç, her ne kadar bu mesleği icra etmek istese de kişinin müzik kulağına sahip olup olmaması çok önemli. Müzikler, çeşitli çalışmalarla değiştirildiği için kişinin yaptığı müziklerin nasıl bir yansıması olduğunu anlayabilmesi gerekiyor.”

“Müzik Kültürü de bir Hayli Önemli”

Müzik kültürü hakkında bilgi sahibi olmanın öneminden bahseden Yusuf Başaran, “DJ’lik, müzikle iç içe olmayı ifade ediyor. Dolayısıyla kişinin müzik kültürüne hâkim olması çok önemli. DJ’likte dikkat çeken müzik türleri hakkında bilgi sahibi olması, kişinin bu müzik türlerini kullanarak çalışmalar yapmasını mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra kişilerin, sahne alınacak mekandaki dinleyicileri iyi analiz etmesi de gerekiyor. Çünkü sonuçta DJ’lik, ortamda bulunan kişilerin heyecan yaşaması ve coşku içerisinde olması demek. Bu nedenle DJ olmak isteyen kişilerin, belirttiğim şartları taşıyıp taşımamalarına göre DJ’liği bir meslek olarak tercih etmeleri çok önemli. Eğer siz bu mesleğe uygunsanız, çalışmalarınızı çok daha keyifli bir şekilde yapabilir ve çalışmalarınızı yorulmadan sürdürme şansı elde edebilirsiniz.”